Öğretmenler yöresel kıyafet ve çiçekle karşılandı | Güney Gazetesi Mersin

Öğretmenler yöresel kıyafet ve çiçekle karşılandı

Terör olayları nedeniyle özellikle kamu personelinin görev yapmak istemediği şehirlerin başında gelen Şırnak’a atanan öğretmenler kente gelmeye başladı. Öğretmenler, yöre halkı tarafından yöresel kıyafetler ve çiçeklerle karşıladı.

Öğretmenler yöresel kıyafet ve çiçekle karşılandı


Öğretmenlerden Meral Şerbet, “Mersin’den geldim. Şırnak’ta hiç tanıdığım yoktu. Bir aile beni evinde misafir etti. Ben ev bulana kadar. İnsanları çok iyi, öğrenciler çok iyi. Şırnak’a geldiğim için ve göreve başladığım için çok mutluyum. Şırnak Halkına bu misafirperverlik duygularından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Şırnaklı gençlerden Pınar Dündar da, “Bu gün Şırnaklı gençler olarak ilimize yeni atanan ve geleceğimizin mimarları olan öğretmenlerimize bir teşekkür babında, çiçeklerle karşılamak adına, küçük bir jest yaptık. Şırnak’ın yöresel kıyafetlerini giydik ve bir gün her kes burada hayat bulacak sloganıyla öğretmenlerimizi karşıladık. Yeni eğitim ve öğretim yılımız hayırlara vesile olur” dedi.

Şırnaklı gençlerden Kevser Tosun ise, “Bugün Şırnak’a yeni atanan öğretmenlerimizi çiçek, çikolata ile karşıladık. Dünyada her şeye kıymet biçilebilir ama öğretmenlerin eserine kıymet biçilmez. İyi ki varlar, Şırnak’ımıza hoş geldiler” şeklinde konuştu. (İHA)