Deniz kıyısında temizlik etkinliği yapıldı | Güney Gazetesi Mersin

Deniz kıyısında temizlik etkinliği yapıldı

Çevre ve deniz temizliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Mersin Deniz Ticaret Odası ve Slow Fish Mersin ekibi iş birliğinde etkinlik düzenledi.

Deniz kıyısında temizlik etkinliği yapıldı


MAYSA DERYAYEVA

 

Etkinliğe Mersin Tenis Kulübü, Mersin Yelken Kulübü üyeleri, Hiltonsa ve Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği çalışanları, Mersin Deniz Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Mersin Büyükşehir Belediyesi personelleri ve AKUT gönüllüleri katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Slow Fish Mersin Platformu Sözcüsü Ezgi Biçer Uçar, “Bizim bir eylem planımız, yapmak istediklerimiz var ama takdir edersiniz ki pandemi dolayısıyla şu ana kadar etkinliklerimizi online gerçekleştirdik. Bu ise sahadaki ilk çalışmamız ve hem çok mutlu ve heyecanlıyız. Mersin Deniz Ticaret Odasına bugün ki bu etkinliği koordinasyon ve iş birliği gerçekleştirdiğimiz, için teşekkür ediyoruz. Bu etkinliği Deniz Feneri sahilinde olması bizim için çok önemli. Mersin Deniz Feneri 1880 yılından bu yana bu kente hizmet ediyor. Dolayısıyla buranın temiz tutulması her anlamda çok önemli. Burası Müftü köprüsünün denizle oluştuğu nokta dolayısıyla bizim hedefimiz buradan başlayarak derenin yukarıdaki yerlerine konumlanmış bina ve köylerde farkındalık yaratmak. Bizim davetimize gelen Mersin Tenis Kulübüne, Mersin Yelken Kulübüne, Hiltonsa, ekipleriyle olan Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliğine, Mersin Deniz Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kıymetli öğrencilerine ve AKUT’a teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

“KENDİ EVİMİZİN ÖNÜ TEMİZLENİRSE ŞEHRİMİZ TEMİZLENİR”

 

Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, “Bu kadar hevesli çevreciyi görmek çok güzel ama üzülerek söyleyeceğim bundan iki yıl evvel buraları temizlemiştik. Şimdi geldim baktım hiçbir fark etmemiş. Bizim yapacağımız milleti eğitmek ve eğittikçe bu işler düzelir. Eğitmeyince buradan gittiğimiz zaman sigara izmaritleri ve şişeler dolduracak. Onun için bu konuda sizden ricam gördüğünüz zaman, şahit olduğunuz zaman şikayet edin ama bu iş başka şekilde düzelmez. Kendi evimizin önü temizlenirse şehrimiz temizlenir, şehrimiz temizlerse memleketimiz temizlenir. Bu etkinliğe gelen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.