Dr. Larin Kayataş neden memurluktan atıldı? | Güney Gazetesi Mersin

Dr. Larin Kayataş neden memurluktan atıldı?

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Dr. Larin Kayataş’ın trans kadın olması sebebiyle doktorluk mesleğinden atılmasını meclis gündemine taşıdı.

Dr. Larin Kayataş neden memurluktan atıldı?


HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması için soru önergesi verdi.

Dr. Rıdvan Turan şunları söyledi: “İstanbul Çapa Tıp Fakültesi mezunu trans kadın Dr. Larin Kayataş, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde zorunlu görev yaparken trans kadın kimliği dolayısıyla memurluktan men edilerek doktorluk görevinden atılmıştır. Dr. Larin Kayataş hakkında açılan soruşturmalarda kendisine yönelik özel yaşamı ihlal eden sorular sorulmuştur. Dr. Larin Kayataş’a soruşturma komisyonları tarafından “trans kadın mısın?”  “8 Mart’a neden katıldınız” gibi hukuki hiçbir dayanağı olmayan sorular sorulmuştur. Dr. Larin Kayataş, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalıştığı bir yıllık sürede hem hastane içi hem de hastane dışında mobinge uğramış ve açık hedef haline getirilmiştir. Dr. Larin Kayataş, zorunlu görevi tamamlayamadığı için başka herhangi bir hastanede çalışamamaktadır. Pandeminin bütün dünyayı kasıp kavurduğu ve her bir sağlık emekçisine ihtiyaç olduğu bir süreçte Dr. Larin Kayataş’ın özel hayatı “genel ahlaka uyulmadığı” gerekçe gösterilerek işten çıkarılması kabul edilemez.”

 

 

Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi:

“Dr. Larin Kayataş’ın görevden atılmasının gerekçesi nedir? Sağlık Bakanlığı ne zamandan itibaren kişi hakkını ihlal eden biçimde sağlık emekçilerini görevden atmaktadır? Dr. Larin Karataş’ın doktorluk görevinden atılması Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?” (Haber Merkezi)