Kapanan yol 3 yıldır açılmadı | Güney Gazetesi Mersin

Kapanan yol 3 yıldır açılmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, 4 Ocak 2019 tarihinde meydana gelen heyelan nedeniyle kapanan ve o tarihten bu yana trafik akışının verilemediği Tarsus-Çamlıyayla yolunun 11. kilometresine denk gelen Ulaş Mahalle bölgesinin halen kapalı olmasının sürücüler için sıkıntı yarattığına dikkati çekti.

Kapanan yol 3 yıldır açılmadı


ZELİHA ÖZİPEK

 

Tarsus-Çamlıyayla yolu üzerinde ağır aksak ilerleyen yol ıslah ve genişletme çalışmaları kapsamında Ulaş mevkiinin de yapılmış olmasına rağmen, heyelan nedeniyle zarar gördüğünü hatırlatan Başkan Ozan Varal, “Aradan geçen 3 yıla rağmen bu yolun halen tamamlanmadığını görüyoruz. Heyelan doğal bir mücbir sebep olarak düşünülebilir, ancak akıl ve bilimsel kurallar esas alınarak bu yol şimdiye kadar heyelandan ya da başkaca doğa olaylarından etkilenmeyecek şekilde yapılamaz mıydı? Malum olduğu üzere Tarsus ve Çamlıyayla arasındaki trafik yoğunluğu, özellikle Tarsus’un girişinden itibaren bu bölgede yoğunlaşmakta. Bu yolun tamamlanmamış olması, Ulaş köyümüzün mevcut köy yolunu tahrip ettiği gibi, vatandaşlarımızın yaklaşık 4 kilometreye yakın daha fazla mesafe kat etmesini, virajlı yollardan trafik güvenliğini tehlikeye düşürür şekilde ulaşımını sağlamasına sebebiyet vermekte” dedi.

 

“AKP İKTİDARI SÜRESİNCE TARSUS ‘A HAK ETTİĞİ DEĞERİ VE ÖNEMİ VERMEMİŞTİR”

 

Varal, “Ancak AKP’nin iş bilmemezliğini ve sadece kendi yandaşlarına yönelik olarak, kendi işine gelen projeleri hayata geçirme konusunda; Tarsus’a hak ettiği değeri vermediğinin bir ispatını yaşıyoruz. Bu yol çok kısa zaman içerisinde tamamlanabilirdi. Ancak AKP’nin maalesef iş bilmemezliği, kendi yandaşlarını düşünmesi sebebiyle ve Tarsus’u cezalandırma niyetiyle bu yol halen tamamlanmadı” diye konuştu.