Son parsele kadar inşaat! | Güney Gazetesi Mersin

Son parsele kadar inşaat!

Cadde cepheli arazi, “Bölge başka bir inşaatı kaldıramaz” denilerek rekreasyon alanı ilan edilmişti. AKP’li ve MHP’li meclis üyeleri devreye girdi, o arazi de konut ve ticaret alanına çevrildi.

Son parsele kadar inşaat!


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu’nun AKP’li ve MHP’li üyeleri, şehrin en kalabalık caddelerinden biri olan 20. Cadde’de bir parseli daha yapılaşmaya açmak istiyor. Forum Mersin’in karşısında yer alan, bölgedeki tek boş arazi olan parsel, haziranda rekreasyon alanı olarak ayrılmıştı. Bölgede çok sayıda inşaatı bulunan arsa sahibi itiraz etti, İmar Komisyonunun   AKP’li ve MHP’li üyeleri rekreasyon alanını konut ve ticaret alanı olarak değiştirdi. Komisyonun raporu çarşamba günü yapılan belediye meclisi toplantısında görüşülecek. Eğer rapor kabul edilirse söz konusu parsel yapılaşmaya açılacak.

 

YILDIZ: BÖLGE BU YÜKÜ KALDIRMAZ

 

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Abdurahman Yıldız, parselin yapılaşmaya açılmasıyla bölgede trafiğin daha da artacağını söyledi Yıldız, “Burada zaten kalabalık var. Buradaki caddeler zaten araç trafiğini çekemiyor. Buranın imara açılmasının engellenmesi lazım. Zaten buranın sahipleri buralarda her yere inşaatlar yapmışlar. Ama bir kısım komisyon üyesi buranın imara açılmasını ısrarla talep ediyor. Şehrimizin zaten çok az yeşil alanı, rekreasyon alanı var. Bunları da heba edip konut alanlarına, ticaret alanlarına çevirmemek gerekiyor. Bunların dönüşü yok. Bu kent hızla elimizden kayıp gidiyor” dedi.