“Engelleme değil de ne diyeyim yani buna?” | Güney Gazetesi Mersin

“Engelleme değil de ne diyeyim yani buna?”

“Engelleme değil de ne diyeyim yani buna?”


 

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı Meclis toplantısında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan Mersin Büyükşehir İmar İnşaat A.Ş.’ye, Büyükşehir Belediyesi’nin ihalelerine girerken teminat mektubu kullanması için yetki verilmesi konusu gündeme geldi. Komisyon üyelerinin oy çokluğuyla reddettiği teminat mektubu kullanma yetkisi, Meclis üyelerinin de oylarına sunuldu. CHP’li bazı Meclis üyeleri, İmar İnşaat A.Ş.’nin belediyenin ihalelerine girerken teminat mektubu kullanması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Seçer de bir Meclis üyesinin sözlerini sürdürerek, şu açıklamada bulundu:

“Diyor ki bu şirket toparlanmaya çalışıyor. Bu şirket düzlüğe çıkmaya çalışıyor. Biz yüzdürmeye çalışıyoruz bu gemiyi ve bunun için de sadece Büyükşehir Belediyesi’nin ihalesine girmek için nakit para ihtiyacını ortadan kaldıracak bir enstrümanı bize kullandırın diyor. Hepsi bu. Belediye yükünü çekiyor, yani toparlamaya çalışıyor. Bizden ihale alacağı zaman 3 milyon, 5 milyon para derdine düşmesin. Bu mektubu kullansın.”

Komisyonun ret oyu vermesine rağmen aralarında iş insanlarının da bulunduğu Meclis üyelerinin durumu anlayacağını belirten Başkan Seçer, “İmar A.Ş. sıkıntılar yaşıyor. Yani olaya böyle bakın” dedi. Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde engelleme yapmadığını ancak kamuoyunda böyle bir algı oluşturduğunu savunan Cumhur İttifakı’na mensup bir Meclis üyesinin sözlerine de değinen Seçer, oylamaya geçilmeden önce ise “Yani engelleme yok, ben öyle bir şey demiyorum. Biliyorum ki yardımcı olacaksınız. Yani ret verirseniz de engelleme demeyeceğim buna. Ama kelime de bulamıyorum ne diyeceğime. O da var yani. Ne diyeceğim? Engelleme değil de ne diyeyim yani buna?” dedi.  Yapılan oylama sonucu Cumhur İttifakı’na mensup Meclis üyeleri komisyon raporuna kabul oyu vererek, İmar İnşaat A.Ş.’nin teminat mektubu kullanma yetkisini reddetti. (Haber Merkezi)