Silifke Kalesi turizme kazandırılacak | Güney Gazetesi Mersin

Silifke Kalesi turizme kazandırılacak

Mersin Valisi Ali İhsan Su, restorasyon ve kazı çalışması süren Silifke Kalesinin bir an önce turizme kazandırılacağını söyledi.

Silifke Kalesi turizme kazandırılacak


Vali Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Gülnar Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, Mersin İl Turizm ve Kültür Müdürü Emre Duru, Silifke Belediye Başkan Vekili Enes Genç, Silifke Emniyet Müdürü Gökhan Mert, Silifke Jandarma Komutanı Bülent Keskinsoy, Silifke Müze Müdürü Silifke Müze Müdürü Nilgün Abdimanoğlu ile birlikte Silifke Kalesi Sultan Beyazıt Cami ve sarnıç restorasyonu, ziyaretçi merkezi ve gezi yolları, çevre düzenleme proje yapımı, Silifke Kalesi 1. Etap çevre düzenlemesi, Silifke kale restorasyonu 2. Etap, Silifke kalesinde kazısı tamamlanan mekanların röleve, restorasyon projelerinin ve fizibilite raporlarının hazırlanması işini yerinde inceledi.

Mersin’in açık hava müzesi konumunda olduğunu belirten Mersin Valisi Ali İhsan Su, “Biz hemen hemen her eserimizde çalışma yapmaya gayret ettik. Şu anda elimizdeki tarihi eserler ile ilgili çok ciddi çalışmaları başlattık ve bitirdiklerimiz var. Çalışmaları devam edenler var. Bu anlamda ilimizin tarihi dokusunu ortaya çıkarmak ve vatandaşlarımızın hizmetine sunmak için yoğun bir çalışma sürdürüyoruz. Bu çerçevede şu anda bulunduğumuz Silifke Kalesinde de çok ciddi çalışmaları gerçekleştirdik. Bir taraftan kalenin onarımı ile ilgili birinci etap bitti, ikinci etap devam ediyor. Kalenin içindeki yerleşim alanları ile ilgili kazı çalışmaları büyük oranda tamamlandı, halen devam ediyor. Tamamlanan yerlerle ilgili orada ortaya çıkan Mescid var, sarnıç var. Bunların restorasyonu gerekiyordu, onların restorasyonunu gerçekleştirdik. Hep birlikte gezdiğimiz yol güzergahı, yani kaleye gelen ziyaretçilerin, kaleyi rahat bir şekilde gezebilmeleri buradaki güzellikleri, tarihi alanları görmeleri için yol güzergahına ihtiyaç vardı. Şimdi onu da yaptık. Çok güzel bir yol güzergahı sizler de gördünüz, onu da vatandaşlarımıza sunmuş oluyoruz. Buradaki çalışmalar kısa sürede tamamlanacak. Tamamlandıktan sonra da tüm ziyaretçilerin ziyaretine açılmış olacak. Şimdi kalan çalışmaları tamamlamaya gayret ediyoruz. Kısa sürede tamamlayacağız” dedi.