Mersinliler bugünlerde bu soruyu soruyor: Nedir bu beyaz sinek? | Güney Gazetesi Mersin

Mersinliler bugünlerde bu soruyu soruyor: Nedir bu beyaz sinek?

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında sık görülen beyazsineğe karşı mücadelenin sürdüğünü duyurdu. Belediyeye göre havalar serinlediğinde beyaz sinek de azalacak. Başkan Vahap Seçer de konuyu belediye meclisinde değerlendirdi.

Mersinliler bugünlerde bu soruyu soruyor: Nedir bu beyaz sinek?


Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında yoğun olarak görülen, canlılara zarar vermeyen fakat vatandaşlara rahatsızlık yaşatan beyazsinekle mücadelesini sürdürüyor.

 

“EKOLOJİYE ZARAR VERMEDEN MÜCADELE EDİYORUZ”

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de konuyu belediye meclisinde değerlendirdi.

Seçer, “Vatandaşlarımızın yoğun şikayetlerinden biri beyaz sinek. Bunlar genellikle tarımsal üretim alanlarında görülen bir haşere.  Haklı olarak vatandaş bununla mücadeleyi Mersin Büyükşehir Belediyesinden bekliyor. Oysa bununla mücadele edecek kurum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü. Asıl bunun kökünün ortadan kalkması için tarım alanlarında mücadele etmek gerekiyor. Biz tabi duyarsız kalmıyoruz. İnsan sağlığına ve ekolojiye zarar vermeyecek şekilde mücadele ediyoruz. Ağaçları ilaçladığınız zaman kuşlar geceyi orada geçirmek zorunda, zehirleniyorlar. Diğer taraftan bu tür kimyasallar yararlı böcekleri de öldürüyor. Bunların yaşamı biraz kısa. 15 gün içinde yok oluyorlar ama bu sene biraz uzadı” dedi.

 

“PETROL KİRLİLİĞİ MERSİN’E GELEBİLİR”

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Suriye’nin Banyas kentinde bir santralden kaynaklanan petrol sızıntısıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

“Suriye’nin Banyas kenti 210 km mesafede. 15 bin ton akaryakıt denize karıştı. Doğu Akdeniz çanağında endişeye neden oldu. Bir akıntı var. Akdeniz’in meşhur akıntıları. Zaten deniz kirliliği de bu güzergah da gezintiye çıkıyor. Bizi endişeye düşürdü. Şu anda Suriye’den gelen akıntı normal şartlarda Kıbrıs’ın doğusundan İskenderun, Adana ve Mersin’e doğru hareket ediyor. Kirlilik öbekler halinde ilerliyor. Deniz suyu sıcaklığı, rüzgar şiddeti gibi unsurlar etkiliyor. Yarından itibaren şiddetli rüzgar bekleniyor. Bu nedenle bizim kıyılarımızda da petrol kirliliğini görebiliriz.”

 

“TUVALETLERE NEDEN SALDIRIYORLAR BİLMİYORUM”

 

Başkan Özyiğit, sahiller ve parklardaki tuvaletlerle spor alanlarına yapılan saldırılara da değindi.

Seçer, “Neden olduğunu bilmiyoruz. Kasti midir? Cehaletten mi kaynaklıdır? Yoksa akli sorunları olan insanların yaptıkları saldırılar mıdır? Bu konuda vatandaşlarımızın dikkatini çekiyorum. Önlemler alıyoruz ama diğer kolluk kuvvetlerinin de yardımcı olmasını bekliyoruz” dedi.

 

BELEDİYE BAŞKANLARINA MÜFETTİŞ ESPRİSİ

 

Mersin’de bir polis memuru, kendisine havlayan köpekten korkup düşünce Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den şikayetçi olmuş ve müfettişler Seçer’in ifadesine başvurmuştu. Başkan Seçer, belediye meclisinde bu olaya şu sözlerle gönderme yaptı:

“Yeni yasaya göre 25 binden fazla olan belediyeler 2024 sonuna kadar, 75 binden fazla olanlar 2022 sonuna kadar barınak yapma zorunluluğu var. 25 binin altında olan belediyeler ise hayvanları toplayıp en yakın barınağa göndermekle yükümlü kılındı. Belediye başkanlarımızı bilgilendirmek istedim. Sokak hayvanları kontrolden çıkınca sorunlar yaşanıyor. Yarın bir gün müfettiş kapınızı çalıp sizin de ifadenizi almasın vatandaşa köpek hırladı diye.”