MEKAD girişimci kadınlarla buluştu | Güney Gazetesi Mersin

MEKAD girişimci kadınlarla buluştu

Mersin Kalkındırma ve Dayanışma Derneği (MEKAD), ilkini geçtiğimiz aylarda Mersin merkezde gerçekleştirdiği “Öznemiz Kadın” konulu toplantıların ikincisini Tarsus’ta düzenledi. Elif Hanım Konağı’nda yapılan toplantıya Tarsuslu iş kadınları katıldı.

MEKAD girişimci kadınlarla buluştu


Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Dernek Başkanı Burhanettin Kocamaz, MEKAD’la aynı amaca hizmet eden bir derneği Tarsus’ta Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde açtıklarını söyledi. Kocamaz, o dönemde bu derneği belediye ile birlikte ortak proje yapmak için partner olarak kurduklarını, bu derneğin Tarsus’ta büyük hizmetler gerçekleştirdiğini belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başladığında böyle bir derneğin olmadığını ve uluslararası projelerde partner olması için MEKAD’IN kurulduğunu ve bu dernek kanalıyla büyük organizasyonlara imza attıklarını söyleyen Kocamaz, bu sayede Dünya Engelsiz Sanat Festivalini gerçekleştirdiklerini, bu festivalin dünyada büyük ses getirdiğini belirtti.

Kadınların elinin değmediği bir işte başarılı olmanın zor olduğunu dile getiren Kocamaz, “Onun içinde ‘Öznemiz Kadın’ diye bir çalışma başlattık. Burada hanımefendilerin görüşlerini alıyoruz. Kentimizi daha ileriye nasıl götürürüz? Mersin’i Tarsus’u hak ettiği yerde nasıl taşıyabiliriz? bunun gayreti içerisindeyiz. Bu tür çalışmalar derneğin öncülüğünde insanların ufkunu açmak için, kadınlarımızı özellikle üretici hale getirmek ve ürettikleri ürünlerin pazarlanmasıyla ilgili neler yapabiliriz? Onlarla çalışmalar yapıyoruz. Şu anda da bu üretilen ürünlerin tanıtılıp, değerlendirilmesine yönelik kooperatif kurma aşamasındayız. İstiyoruz ki her şeyin içerisinde biz olmayalım. Biz öncü olalım ama bu işte kadınlar kendilerini sorumlu hissetsinler. Aileleri başta olmak üzere ülke ekonomisine katkı sağlasınlar. Biz girişimci ruhlu kadınları tespit edip, onlara yardımcı olmak ve yollarını açmak istiyoruz. Hem kendileri hem kentimiz için böyle bir çalışma başlatalım istiyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve yaptığı dönemde tarımla ilgili birçok projeye imza attıklarını anımsatan Kocamaz, “Sizlerden de yeni fikirler bekliyoruz. Hem Tarsus hem de Mersin tüm ilçeler için katkılarınızı bekliyoruz” dedi. (Haber Merkezi)