Özel yurtların fiyatı cep yakıyor | Güney Gazetesi Mersin

Özel yurtların fiyatı cep yakıyor

Pandemi nedeniyle 1,5 yıldır uzaktan eğitim veren üniversiteler kapılarını tekrardan açmaya hazırlanıyor. Kayıt hakkı kazanan öğrencileri ise ev tutma ve yurda yerleşime telaşı sardı ama özel yurt fiyatları öğrencileri zor durumda bırakıyor.

Özel yurtların fiyatı cep yakıyor


MAYSA DERYAYEVA

 

13 Eylül itibariyle üniversitelerde yüz yüze eğitime başlayacak. Yeni kayıt yaptıran ve okuduğu ile gelen öğrencileri ise yurt ve ev arayışına girdiler.  Devlet yurduna başvurular devam ederken, özel yurtların fiyatları dudak uçuklattı.

Devlet destekliyle barınmak isteyen öğrenciler KYK yurt başvurularına 12 Eylül tarihine kadar başvuru yapabilecekler. 1 Haziran 2020 tarihinden önce üniversite kayıtlarını yapan ara sınıf öğrencileri de başvurularını e- Devlet üzerinden yapabilecek.

10 Eylül 2021 tarihinden sonra kayıt yaptıracak olan yatay dikey geçiş, özel yetenek, lisansüstü, ek kontenjan, yurt içi, yurt dışı değişim programı öğrencileri ve kendi imkanları ile Türkiye'de eğitim görmek için gelen uluslararası öğrencilere ait yurt başvuruları ise ilerleyen tarihlerde alınacak.

 

ÖZEL YURTLARIN FİYATLARI UÇUŞTA

 

Pandemi nedeniyle bir buçuk yıldır kapalı olan özel yurtlarda fiyat artışı yaşanıyor. Özel yurtlarda barınmak isteyen öğrenciler ise aylık bin TL’den başlayıp bin 500 TL’ye kadar parayı gözden çıkarması gerekiyor.  2 kişilik odalarda kalmak isteyen öğrencilerin yıllık olarak 15 bin 500 TL para ödemesi gerekiyor. 

6 kişilik odalarda kalacak öğrencilerin ayda bin TL ödemesi gerekirken, ücretsiz çamaşır yıkma, internet, su, elektrik faturalar fiyat içerisinde dahil ediliyor.