“1 ay öncesinden haber verilmesi gerekiyordu” | Güney Gazetesi Mersin

“1 ay öncesinden haber verilmesi gerekiyordu”

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında aşısız veya hastalığı geçirmemiş yolculara negatif sonuçlu PCR testi bulundurma zorunluluğu başladı. Artık iç hat uçuşlarında, özel araç hariç uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla şehirlerarası yolculuklarda negatif sonuçlu PCR testi bulundurma zorunluluğu olacak. Karara tepki gösteren yolcular ve bilet satan işletmeciler, PCR testi zorunluluğunun aniden değil; 1 ay öncesinde haber verilmesi gerektiğini belirttiler.

“1 ay öncesinden haber verilmesi gerekiyordu”


NİHAT ALTUNTAŞ

 

Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (MEŞOT) uzun yıllardır özel bir firmada bilet satışı yapan Şahin Akdenizli, otogarlarda PCR testi yapılması gerektiğini vurguladı. Akdenizli, “PCR testi yapılmıyor. Yolcu burada mağdur oluyor. Birinci aşı olanlar gidebilir ama sistem vermiyor. 2 aşı olması gerekiyor. 2 aşı olduktan sonra 14 gün geçmiş olması gerekiyor. Yolcular çok mağdur oluyor. Burada ağlayıp kendi yerden yere vuranlar var. Böyle sistem olmaz. İlk önce birinci aşı şartı getireceksin. Bununla birlikte insanlar 40 gün sonra ikinci aşılarını oluyor. Bu kararın aniden alınması insanlar çok mağdur ediyor. Bunu bir ay önce duyurup o şekilde uygulamaya geçilmesi lazımdı. Okul zamanında bu kararın alınması herkesi mağdur ediyor. Vatandaşlar PCR testi de olamıyor. “Yoğunluk var” sebebi adı altında insanlar 250 TL’ye aşı oluyorlar. Otogarlarda PCR testi yapılacak yerler lazım. Aşı için de aynı şekilde. Bu tıkanıklığın çözülebilmesi için bu 2 etmenin derhal hayata geçirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Başka bir özel firmada bilet satan Nevzat Temiz ise yolcuların biletleri iptal ettiğine dikkat çekiyor. Temiz, “Uygulama çıkmadan önce yolcular biletlerini almıştı. Bu alınan kararlar bizlere çok fazla zorluk çıkartıyor. Pandemiden dolayı esnaf zaten perişan halde. Bu alınan kararlarla birlikte vatandaşlar gelip burada bizimle kavga ediyor. Eziyet çekiyoruz şu anda. Yolcular biletlerini iptal ediyor. Biz mağdur oluyoruz. Otobüslerimiz boş gidip geliyor. İnternetten Onay Bilet alan kişilerin parasını da iade edemiyoruz”

 

 

BİLET FİYATLARI CEP YAKIYOR

Pandeminin ilk başladığı zamanlarda artan otobüs bileti fiyatları, kısıtlamaların kalkmasına rağmen bir türlü düşmek bilmiyor. Tam kapasite çalışan otobüslerde fiyatlar pandemiden önceki fiyatlara göre yüzde 25 zamlanmış durumda. Okulların açılmasıyla birlikte hareketliliğin arttığı otogarlarda yolcular, bilet fiyatlarında düzenleme yapılması yönünde çağrıda bulunuyor.