Okul servislerine sıkı denetim | Güney Gazetesi Mersin

Okul servislerine sıkı denetim

Mersin’de trafik ekiplerince okulların açılmasıyla okul servislerine yönelik denetim gerçekleştirildi.

Okul servislerine sıkı denetim


Mersin İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, okul servis araçlarıyla yapılan taşımacılık faaliyetlerinin düzenini ve güvenliğini arttırmak, olası trafik kazalarını azaltmak ve taşımacılık faaliyetlerinin disiplin altında tutarak öğrenciler başta olmak üzere tüm vatandaşların huzur ve güvenliğini muhafaza etmek amacıyla denetimlerini sıklaştırdı. 2021-2022 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul giriş ve çıkış saatlerinde uygulama yapan ekipler, sürücüler ile rehber personelini denetledi. Yetkililer, özel denetimlerin hafta boyunca süreceğini bildirdi.

 

JANDARMA DA DENETİM DE

 

Bozyazı İlçe Jandarma Komutanlığı trafik timleri, okul servis araçlarında öğrencilerin huzur ve güvenli bir şekilde okula gidip gelmelerini sağlamak amacıyla denetimlere başladı. Tekeli Mahallesi'nde bulunan Vali Çetin Birmek İlkokulu ve Ortaokulu bahçesinde araçlara yönelik özel denetim gerçekleştiren jandarma timleri, servis sürücülerine de korona virüsle ilgili bilgiler verdi. Ekipler, sürücü ve öğrencilerin mutlaka maske, sosyal mesafe ve hijyene önem vermelerini istedi.

Trafik timleri özellikle okul servis araçlarının teknik özelliklerini, dur levhası ve okul taşıtı etiketinin mevzuata uygun olup olmadığı, öğrencilerin seyahat ettiği koltuk sayısının aracın tescil belgesindeki bilgileri ile uyumlu olup olmadığı, servislerde fazla öğrenci taşınıp taşınmadığı, servis sürücülerini yeterli belgelere sahip olup olmadıklarına, rehber öğretmen taşıyıp taşımadıklarına, araçların dış ışık donanımına, sürücülerin GBT sorgularına, servis araçlarında öğrencilerin emniyet kemeri takıp takmadıklarına, servis araçlarının sigorta poliçelerinin olup olmadığını kontrol etti.(İHA)