Festivalde barış rüzgârları esti | Güney Gazetesi Mersin

Festivalde barış rüzgârları esti

Tarsus Belediyesi tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenen Yenice Barış ve Kültür Festivali barış konulu panel, konserler ve çeşitli etkinliklerle gün boyu sürdü.

Festivalde barış rüzgârları esti


Etkinliğin Tarsus bölümünde moderatörlüğünü Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’nın yaptığı  ''31.01.1943'ten Bugüne Barış'' konulu panele eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar ve Yazar Erdoğan Aydın konuk oldu.

Yazar Erdoğan Aydın, “Barış konusunda tutarlı bir duruş bizi bu toprakların Yunus Emrelerinin diline Hacı Bektaşların diline Mevlana’nın diline, Pir Sultanların diline gönlümüzce kulak verebileceğimiz bir atmosfere dönmeyi ve sorgulamayı gerektiriyor” dedi.

 

SAĞLAR: “BARIŞTA EŞİTLİK VARDIR”

 

Kültür Eski Bakanı Fikri Sağlar ise panelde yaptığı konuşmada; “Barış hepimizin arzu ettiği yaşamın ta kendisidir. Barış olmadan yaşamak mümkün değildir. Barış, hukuk yolu ile can ve mal güvenliğinin korunduğu sosyal adaletin hep birlikte sağlandığı bir ortam” dedi.

Festivalin konser bölümü ise 30 Ocak 1943’te dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ile İngiltere Başbakanı Winston Churchill’in 2.  Dünya Savaşı sırasında gizli görüşme yaptığı Yenice Mahallesinde gerçekleştirildi.

Halk Eğitim Merkezi folklor ekibin gösterisi ile başlayan konser Grup Yenice’nin sahne alması ve seslendirdikleri eserler ile devam etti.

Konserin finalinde sahneye çıkan sanatçı Erdal Güney ve Forantası birbirinden güzel şarkılar ile geceye damgalarını vurdular. Konserde seslendirilen şarkılara eşlik eden yurttaşlar gönüllerince eğlendiler.

Yaklaşık 1.5 saat sahnede kalan sanatçı Erdal Güney “Pandemi sürecinde konserlere çıkılamadığı sıkıntılı dönemin ardından sanatçılara destek olmak için bu tür konserleri düzenleyen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. (Haber Merkezi)