“Sonuna kadar savaşacağız” | Güney Gazetesi Mersin

“Sonuna kadar savaşacağız”

Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı Şahin Kırbıyık ve Teknik Direktör Ergün Penbe, Mehmet Uysal Moderatörlüğünde Hazırlanan Spor Panorama Özel programına katılarak takımın durumunu değerlendirdi. Bu sezon 18 transfer yaptıklarını belirten Teknik Direktör Ergün Penbe, şampiyonluk yolunda her türlü fedakarlığın Başkan Kırbıyık tarafından yapıldığını söyledi.

“Sonuna kadar savaşacağız”


NİHAT ALTUNTAŞ

 

Geçen sezon lig bittikten sonra herkes tatile gittiğinde bile çalışmalara devam ettiklerini belirten T.D Penbe, “16 oyuncu aldık, iki tane de geliyor toplam 18 transfer gerçekleştirdik. Sağ olsun başkanımız istediğimiz oyuncuların çoğunu aldı. Lig bittikten sonra herkes tatile gittiğinde biz bir ay çalıştık. Gittik maçları izledik, transferlerimizi gerçekleştirdik. Sadece stoper ve orta saha oyuncumuz eksik. Şu anda görüşmeler yapıldı ve birkaç gün içerisinde de dönüş yapacaklar. Şampiyonluk yolunda her türlü fedakarlığı başkanım yapıyor. Biz işi şansa bırakmadan elimizden gelenin en iyisi sahada yapacağız. Futbolcularım da zaten bu bilinçte hareket ediyor. Çok iyi oyuncular alınabilir ama takım olamazsanız sıkıntı yaşıyorsunuz. Yıldız oyuncu maç kazandırır ama takım oyunu şampiyonluk veriyor. Bizim bu bilinci takıma yerleştirmemiz lazım. Öncelikle takım birlikteliğini, arkadaşlığını iyi kurmamız lazım. Biz bunu iyi sağlamaya başladık. Her şey yavaş yavaş daha iyi oturuyor. 2 oyuncu eksiğini de tamamladıktan sonra çok daha iyi takım kimliğine bürüneceğiz. Çünkü çok karakterli oyuncular aldık. Sonuna kadar mücadele edeceğiz, sonuna kadar savaşacağız.

 

“HER ŞEY ÜST DÜZEYDE”

 

Tarsus İdman Yurdu (TİY) Kulüp Başkanı Şahin Kırbıyık ise takımın şu anda hiç borcu olmadığını belirterek her türlü fedakarlığı TİY için yaptığını dile getirdi. Kırbıyık, “Tarsus İdman Yurdu’nun büyük maddi sıkıntıları vardı. 14 ay maaş alamayanlar vardı. Transfer etmek istediğimiz oyuncular görüşmelere bile gelmiyordu. Tarsus İdman Yurdu dediklerinde kaçıyorlardı.  Bütün borçları sıfırladık. O tabuları yıktık. En iyi transferleri yaptık. Bunun amacı da o tabuları yıkmaktı. Sonuçta Tarsus İdman Yurdu değeri, Türkiye Futbol Federasyonunun belirlemiş olduğu takımlar kaç lira eder? Yazılı listede 3 milyon 200 bin Euro olarak belirlenmiş. Değeri var şu anda. En güzel futbolcuları getirdik. Tarsus’a layık futbolcular. Dün antrenmana da gittim, çocuklarla konuştum, her şeyleri de çok güzel üst düzeyde” dedi.

 

“TAKIMDA DENGELERİ SAĞLADIK”

 

Yeni transfer Sinan Kurumuş’a 2.6 milyona transfer edilmesiyle ilgili gelen eleştirilere yanıt veren Kırbıyık, “Takımda dengeleri sağladık. Sinan Kurumuş’a 2.6 milyon verildi fakat ama bunun içinde bonservisi de var.  Geçen yılın gol kralından bahsediyoruz. Onun sağ kanadına ve sol kanadına aynı takımındaki ekibini getirdik. Onlar da Sinan Kurumuş’u paslayabilecek, besleyebilecek insanlar. Bu ortam içerisinde onlara da Sinan Kurumuş’a verilen miktara yakın paralar verdik. Takımda eşitsizlik olmuyor. Oyuncularımızı maddi anlamda tatmin ediyoruz” dedi.

 

“TOPLANTI AMACINDAN SAPTI”

 

2 gün önce gerçekleştirilen basın toplantısında çıkan olayları da değerlendiren T.D Penbe ve Başkan Kırbıyık, toplantının amacından saptığını ve siyasi amaçların gün yüzüne çıktığını belirtti. Konuyla ilgili Kırbıyık, “Toplantıda bazı arkadaşlar Ergün Hocanın üzerine oynadı, bazıları ise Haluk Başkanın üzerine oynadı. Tarsus İdman yurdu 35-40 yıldır ilk defa böyle bir atraksiyon gösteriyor. Bizim birlik olmamız gerekiyor. Sonuçta bu bir futbol, siyasi konjonktüre sokulmaması lazım.  Hepimizin birlik olması lazım. Bu sahaya da yansır. Futbolculara da yansır. Zaten para sorunumuz yok, borcumuz yok. Neden bizi eleştiriyorlar? Biz elimizden gelen her şeyi kulübümüz için yapıyoruz” dedi. T.D Penbe ise, “2 gün önce yapılan basın toplantısında utandım. Gelenler basın toplantısına hazırlıklı gelmedi. Toplantıdan daha çok kahve ortamına dönüştü. Toplantıda siyasi amaç kullandı. Amacından saptı toplantı. Bunlar çok yanlış şeyler. Bizim birlik olmamız lazım” dedi.