Mersin metrosu ihalesini kazanan ortaklık belli oldu | Güney Gazetesi Mersin

Mersin metrosu ihalesini kazanan ortaklık belli oldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım alanında vizyon projelerinden biri olan Mersin Metrosu ihalesini 3 milyar 379 milyon 404 bin 875,26 lira teklif veren Dillingham Cont. Int. Inc + Kiska- Kom İnş. A.Ş. ortak girişimi kazandı.

Mersin metrosu ihalesini kazanan ortaklık belli oldu


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ulaşım alanında kente kazandıracağı vizyon projelerinden birisi olan Mersin Metrosu’nda en önemli aşamaya gelindi.

13.4 km ve 11 istasyondan oluşan “Mezitli Eski Belediye Binası–Tren Garı” arası yer altı metro yapım ihalesinin 28 Nisan 2021’de teknik ve mali yeterlilik aşaması tamamlanmıştı.

 

İHALENİN KAZANANI BELLİ OLDU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi İhale Komisyonu tarafından yapılan incelemeler sonucunda ihaleyi en avantajlı teklif olan 3 milyar 379 milyon 404 bin 875,26 lira ile Dillingham Cont. Int. Inc + Kiska- Kom İnş. A.Ş. ortak girişimi kazandı. İhaledeki ikinci en avantajlı teklif ise 3 milyar 810 milyon lirayla Doğuş İnş. ve Tic. A.Ş. ile Yapı Merkezi İnş. ve San. A.Ş. ortak girişiminin oldu.

 

EN KISA SÜREDE TEMEL ATILACAK

 

Tamamlanan bu önemli aşamanın ardından mevzuat gereği kararların açıklanmasından sonra gereken süreler neticesinde “Mezitli Eski Belediye Binası-Tren Garı” hattının sözleşmesi imzalanacak ve en kısa sürede yer teslimi yapılarak temel atılacak.

Bununla birlikte “Mezitli Eski Belediye Binası-Tren Garı” hattına entegre olacak olan “Mersin Üniversitesi ve Üniversite Hastanesi Tramvay Hattı” ile “Mersin Şehir Hastanesi Hemzemin Raylı Sistem Hattı” projelerinin de en kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

 

“METRO İHALESİNİ SONUÇLANDIRACAĞIZ”

 

Başkan Seçer, kırsal mahalle ziyaretleri sırasında metro projesi ile ilgili açıklamalar yaptı. Seçer şunları söyledi:

‘Göçmen Katlı Kavşağı yapılacak’ dedik, yapılacak. Çünkü bu ihale içerisinde. Hal Katlı Kavşağı yapılacak mı, yapılacak, bu ihale içerisinde. Tarsus’ta 2 tane katlı kavşak yapılacak mı, yapılacak, bu ihale içerisinde. Tarsus’ta Berdan Nehri üzerine köprü yapılacak mı, yapılacak, bu ihale içerisinde. Merkezde yollar yapılacak mı, yapılacak, bu ihaleler içerisinde. Biz ne yaptığımızı biliyoruz, emin adımlarla gidiyoruz. Metro ihalesini sonuçlandıracağız. Hangi firmanın bu ihaleyi aldığını, ne kadar bir ihale bedeli ile hangi koşullarda aldığını kamuoyuna açıklayacağız. Şu anda bono ihracına çıktık. Hazine Bakanlığı, Hazine Bakanı’nın Sayın Elvan’ın imzasını bekliyoruz. Gerekli bilgi notlarını arkadaşlarımız kendilerine ulaştırıyorlar. Kısa süre içerisinde imzadan çıktığı zaman, finansman temin edildiği zaman da yani imza atıldığı zaman temeli de atacağız, yer teslimini yapacağız. İnşallah Mersin’e asrın projesinin ilk etapta 13.4 km’lik 11 istasyondan oluşan metroyu kazandıracağız.  Daha sonra tramvayı fuar alanından Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde metro bağlantılı Üniversite Hastanesi, üniversite ve üniversite yolundan bir ring şekilde yaklaşık olarak 8 km. Yine eski otogardan şu anda metronun doğu noktası olan, nihai noktası olan eski istasyondan Şehir Hastanesi ve yeni otogara kadar da üçüncü etabı hemzemin raylı sistemi, hafif raylı sistemi götüreceğiz.”