“Kontak kapatırsak Mersin ekonomisi durur” | Güney Gazetesi Mersin

“Kontak kapatırsak Mersin ekonomisi durur”

Mersin Nakliyeciler Sitesi’ndeki altyapı ve bakımsızlık sorunları devam ediyor. 20 yıldır sitenin problemlerini gündeme getirdiklerini söyleyen Mersin Nakliyeciler Derneği Başkanı Mehmet Bozkurt, her seçimden önce yerel siyasetçilerin, sitenin problemlerini çözeceklerine dair söz verdiğini ama kimsenin sözünü tutmadığına dikkat çekti. Bozkurt, site için gereken adımların atılmaması durumunda eyleme gideceklerini de belirterek, “Eğer biz kontakları kapatırsak Mersin ekonomisi durur” diye konuştu.

“Kontak kapatırsak Mersin ekonomisi durur”


NİHAT ALTUNTAŞ

 

Mersin Nakliyeciler Derneği Başkanı Mehmet Bozkurt, Nakliyeciler Sitesi’ndeki altyapı ve bakımsızlık problemlerine dikkat çekerek kendilerine söz verildiği gibi yeni bir yerin verilmesi gerektiğini söyledi. Bozkurt, “Buraya günde 5 bin kişinin altında insan girmiyor. Burada 3787 kişiye sigortalı istihdam sağlıyoruz ama çatılardan dolayı esnafımız yazın 60 derece sıcağın altında çalışıyor. Kış mevsiminde de suyun altında çalışıyorlar. Çatılar su damlatıyor. Altyapı yok. Dükkanları su basıyor. Bunu defalarca gündeme de getirdik. 20 yıldır gündeme getiriyoruz ama verilen sözler bir türlü yerine getirilmiyor” dedi.

 

“VAHAP SEÇER, HİÇBİR ŞEY YAPAMAM DEDİ”

 

Son yapılan yerel seçimlerde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in “seçilirsem eğer Nakliyeciler Sitesinin sorunlarını çözeceğim” dediğini iddia eden Bozkurt, “Son seçimde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer aynen şunu söyledi: “Seçilirsek ben Nakliyeciler Sitesi’nin sorununu çözeceğim. Seçilirsek mevcut yer hazır. Biz size orada yeni modern bir site yapacağız. Sizi de oraya alacağız” Başkan yardımcım orada kendisine sordu: “Mevcut yer neresi?” diye. O da dedi ki: “Rant oluşmaması için şu an gizli tutuyoruz.” Seçim bitti Vahap Bey kazandı. 2.5 yıldır başkan. İlk kazandığında hayırlı olsuna gittik kendisine. “Aynen sizin sorununuz benim sorunum. İlk 5 projemin içinde Nakliyeciler Sitesi var” dedi. 3 ay önce genel kurulda tekrardan başkan seçildim ve kendisini yeni yönetimimle birlikte tekrardan ziyarette bulundum. Ayhan Kızıltan Başkanımız da yanımızdaydı. Adam, açık ve net “Hiçbir şey yapamam, yerim yok” dedi. 1/5000’den bahsediyor. 1 buçuk yılda bitmez diyor. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile görüşüyoruz. Gültak ise bana bıraksın 3 ayda bitirim dedi” diye konuştu.

 

“19 YILDIR İKTİDARDASINIZ BARİ SİZ YAPIN”

 

Bozkurt, “Biz baktık ki büyükşehir belediyesinde bir hayır yok. Biz de bundan sonra AKP İl Başkanı Cesim Çiçek’i devreye soktuk. Cesim Beye de biraz ağır konuştuk. “Dedik ki yerel yönetim yapmıyor. Sen 19 yıldır iktidardasın. Sen yap. Senin gücün daha çok onlardan. Hazine arazisi de var. Mersin’de hazine arazisi mi yok?” Neresi var dedi. Karayollarının orada 100 dönüm bir arazi var. Atıl bir şekilde duruyor. Yeri uydudan baktık, gösterdik. O da “Ben bunlar için bir girişim yapayım” dedi. Yaptı ve gelen cevap olumlu. Yüzde 70’lerdeymiş çözüm oranı. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan Bey devreye girmiş. Talep etmiş Karayollarından. Karayolları da istişare yapmış ve bazı kurumlardan fikir istemiş. Kendi Bölge Müdürlüğünün vermesi takdirinde bizce bir sakıncası yoktur diye yazı gönderilmiş. Şimdi oradan cevap bekliyoruz” dedi.

 

“BUNLAR İSTİYOR Kİ 5-10 TANE DEV LOJİSTİK FİRMALARI BU İŞİ YAPSIN”

 

“Şu an Nakliyeciler Sitesi kontak kapatsa Mersin değil, Türkiye ekonomisi kitlenir” diyen Bozkurt, “Mersin, liman ve tarım şehri. Ben limana ve tarıma araç vermediğim zaman Türkiye kitlenir. Ya bizi çok küçük görüyorlar ya da bizi kamyoncu diye nitelendiriyorlar. Biz nakliyeciyiz, lojistikçiyiz. Bunlar istiyor ki 5-10 tane dev lojistik firmaları bu işi yapsın. Bu küçük esnaf gitsin. Bunu istiyorsanız yapacak bir şey yok. Bunu açık açık bizlere söylesinler biz de bırakıp gidelim. Ben eyleme gideceğimizi daha önce de dile getirdim. Mersin’de yer yerinden oynadı. Şu anda da böyle bir hazırlık var. Avukatlarımızla görüşüyoruz. Yasal boyutu ne olabilir diye. Biz ciddi bir şekilde bu işin peşine düşeceğiz. Buradaki vahim durumu bir şekilde gündeme getirmemiz lazım. Çok kötü durumda Nakliyeciler Sitesi. Yetkililer istese anında bu problemleri çözer” dedi.

 

“Hep beraber oturup çözüme gitmemiz gerekiyor”

 

“Her seçimden önce nakliyeciler sitesi hakkında gerekli düzenlemelerin yapılacağına dair siyasiler bizlere söz veriyor ama sonra hepsi bizleri durumunu unutuyor” diye konuşan Nakliyeciler Sitesi’nden 25 yıldır nakliyecilik yapan İsa Kara, “Nakliyecilerin Mersin ekonomisine ciddi anlamda katkısı var. Mersin tarımını ve limanı nakliyeciler ayakta tutuyor. Buna rağmen birçok sıkıntımız var. Örneğin lavabomuz yok. Bayan misafirlerimiz geldiği zaman nereye götüreceğimizi bilmiyoruz. Sanki bir mağarada, ahırda yaşar gibi halimiz var. Sosyal tesisimiz de yok. Emniyet de yok. Burada hırsızlıklar çok fazla oluyor. Mersin nakliyeciler sitesi eğer ki eyleme giderse Mersin ekonomisi durur. Bunların olmaması için hep beraber oturup biz çözüme gitmemiz gerekiyor” dedi.

 

 

“Birçok siyasetçi söz verdi ama kimse sözünü tutmadı”

 

42 senedir nakliyecilik yapan Ali Asker Kan ise “Burada hijyen konusunda büyük problemlerimiz var. Lavabomuz, duş yerimiz yok. Pandemi sürecinde uzun yoldan gelen şoförlerimiz oluyor. Bu da tehlike oluşturuyor. Postaneye ihtiyacımız var. ATM’ ye ihtiyacımız var. Bunlar kesinlikle sitede olması gereken ihtiyaçlar. Sitenin çatıları da çok kötü durumda. Tavuk kümesinden çok daha beter olmuş durumda. Hiçbir şeyden memnun değiliz. 24 senedir ben buradayım. Birçok siyasetçi geldi, gitti. Hepsi vaat etti ama hiçbir tanesi sözünü tutmadı. Burada 30 yıllık bir ağaç var. Keşke o ağacın dili olsa da konuşsa. Gelen bütün siyasetçiler bizlere yalan söyledi. Bugün Mersin’i ayakta tutan Nakliyeciler Sitesidir. Biz olmasak, kamyoncu olmasa Türkiye durur. Kamyoncular eyleme gitse 1 hafta kontak kapatsa Türkiye biter” dedi.

 

 

“Duş yerimiz yok”

 

Nakliyeci Kadir Güler ise yağmur yağdığında dükkanların su içinde kaldığına dikkat çekerek, “13-14 senedir beri buradayız. Buranın en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi duş yerinin olmaması. Çoğu dükkanda tuvalet de yok. Postane lazım, ATM lazım. Buranın bir tavuk kümesinden farkı yok. Yağmur yağdığında dükkanlarda bilgisayarlar bozuluyor. Dükkanlar su içinde kalıyor. Derneğimiz ve yönetimimiz yıllardır bu sorunlarla uğraşıyor. Belediyeye gidiyorlar hiç kimse müracaatlara cevap vermiyor. Her seçimden önce bizim sorunlarımızı çözeceklerinin sözünü veriyorlar. Ama hiçbirini yapmıyorlar” dedi.