“Muhatap alınmazsak Ankara’da da alanlarda olacağız” | Güney Gazetesi Mersin

“Muhatap alınmazsak Ankara’da da alanlarda olacağız”

Mersin Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Haydar Karakoyun, Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliğine tepki göstermek amacıyla aile hekimlerinin çıkmış olduğu grevle ilgili değerlendirmeler bulundu.

“Muhatap alınmazsak  Ankara’da da alanlarda olacağız”


ZELİHA ÖZİPEK

 

Greve katılımın çok yüksek olduğunu belirten Karakoyun, “Katılım da gayet güzeldi. Hiçbir sıkıntı da olmadı. Bir kısım arkadaşlar tam kapattı. Bir kısım arkadaşlar da ASM’ de oturup öylesine beklediler ama katılım çok güzeldi. Türkiye ortalamasında yüzde 70-75 civarında katılım gerçekleşti. Mersin’de de bundan geri kalır bir durum yoktu” dedi.

Karakoyun, Sağlık Bakanlığı’nın aile hekimlerinin taleplerine geri dönüş yapmamasını durumunda 27 Ağustos’ta Ankara’da büyük bir miting gerçekleştireceklerini söyledi. Dr. Haydar Karakoyun, “Sağlık Bakanlığı bizim temsilcimiz olan Aile Hekimleri Federasyonu’nu (AHEF) muhatap alıp, masaya oturup “Ya arkadaşlar hata ettik, ne değiştirebiliriz? Ne istiyorsunuz?” deyip bizimle istişare etmezse Ankara’da miting kesinlikle olacak. Büyük bir katılım bekliyoruz. Mersin’den de ekonomik olarak gücümüz yeterse 1-2 otobüsle birlikte Ankara’ya gitmeyi planlıyoruz” dedi.