Anamur köyleri temiz içmesuyuna kavuşuyor | Güney Gazetesi Mersin

Anamur köyleri temiz içmesuyuna kavuşuyor

MESKİ’nin Anamur ilçesi Çamlıpınaralanı Mahallesi’nin uzun yıllardır süregelen içmesuyu sorununun çözümü için başlattığı çalışmalar tamamlandı. Yatırım tutarı 1 milyon 364 bin lira olan yaklaşık 10 kilometrelik içmesuyu hattı çalışması ile mahalle sakinlerinin yıllardır yaşadığı içmesuyu problemi tarihe karıştı.

Anamur köyleri temiz içmesuyuna kavuşuyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Anamur ilçesine bağlı Çamlıpınaralanı Mahallesi sakinlerinin yıllardır yaşadığı içmesuyu sorununa son verdi.

MESKİ Genel Müdürlüğü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde başlattığı altyapı çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Yetersiz içmesuyu altyapısı bulunan Çamlıpınaralanı Mahallesi’ne, Ören Mahallesi’nde bulunan mevcut depodan yeni yapılan içmesuyu terfi hattı ile içmesuyu götürülerek, problem giderildi.

MESKİ’nin yatırım tutarı 1 milyon 364 bin lira olan içmesuyu imalatları kapsamında, Ören Mahallesi’nde bulunan mevcut su deposundan yeni yapılan sistemle yaklaşık 9 bin 926 metre içmesuyu şebeke imalatı, 1 adet 30 metreküp içmesuyu biriktirme deposu ve 1 adet 10 metreküp toplama odası ile mekanik imalatlar yapıldı. Bu sayede Çamlıpınaralanı Mahallesi sakinleri kesintisiz içmesuyuna kavuştu.(Haber Merkezi)