Vatandaş aşı konusunda kararsız | Güney Gazetesi Mersin

Vatandaş aşı konusunda kararsız

Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye’de 14 Ocak’tan beri aşılama kampanyası yürütülüyor. 8 ayın geride kaldığı aşılama kampanyasında bugüne kadar 82 milyon 290 bin 135 doz aşı yapıldı. Bunlardan 43 milyon 586 bin 170 1’nci doz aşı uygulanan kişiler. 2’nci doz aşı yaptıran kişi sayısı 32 milyon 232 bin 746.

Vatandaş aşı konusunda kararsız


MAYSA DERYAYEVA

 

Vaka sayılarında artış yaşanmasıyla birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vatandaşları aşı olmaları konusunda çağrıda bulundu. Vatandaşlar ise aşı konusunda yetersiz ve yanlış bilginin olmasından dolayı aşı konusunda tedirginlik yaşıyor.

60 yaşında olan Ramazan Özden daha aşı yaptırmadığını belirterek, “Aşı hakkında yeterli bilginin olmamasından aşı yaptırmayı şu an için düşünmüyorum” dedi.

 

“AŞIYLA İLGİLİ BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR”

 

Mersin’de seyyar satıcılığı yapan 31 yaşındaki Hüseyin Kara, “Aşı yaptırmak istiyorum, maalesef aşının güvenirliği ve yan etkileri konusunda yeterli bilgi yok. Bu sebepten dolayı şu ana kadar aşı olmadım. Eğer aşı zorunlu hale gelirse ya da yetkililer aşı konusunda yeterli verileri paylaşırlarsa aşıyı yaptırabilirim” diye konuştu.

“Aşı uygulaması konusunda kararsızlık yaşıyorum” diyen esnaf Mahmut Aslan, “Aşı olmayla ilgili tereddüt yaşıyorum. Eğer kamuoyunu aşı konusunda bilinçlendirirseler, aşıyı yaptırmak isteyen vardır ama maalesef aşı karşıtları da var. Aşıyla ilgili bilgi kirliliği de var ve insan böyle tablo karşısında kararsızlık yaşıyor” dedi.