DEVA Partisi Mersin için eylem planı hazırlayacak | Güney Gazetesi Mersin

DEVA Partisi Mersin için eylem planı hazırlayacak

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA)Kültür ve Sanat Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Helün Fırat, Mersin’de biz dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu. Mersin İl Binasını ziyaret ederek, İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, il ve ilçe teşkilatları ile buluşan Fırat, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Akdeniz Ziraat Odasına ziyarette bulundu.

DEVA Partisi Mersin için eylem planı hazırlayacak


ZELİHA ÖZİPEK

 

DEVA Partisi iktidarında, çocuklara, kadınlara, dezavantajlı gruplara yönelik eşitlikçi bir ekonomik yönetim anlayışı belirleyeceklerini belirten Fırat, “Kadına daha güvenli mutlu ve aktif yaşam, yerel yönetim karar süreçlerine katılımını artıran özel istihdam destekleri sağlayacağız. Liyakat ve ehliyet ilkesini gözeterek yerel yönetimlerde kadın istihdamını arttırmak üzere pozitif ayrımcılık yapacağız” dedi.

Başkan Cenkcimenoğlu ve parti teşkilatları ile birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan ve yönetimi ile de buluşan Fırat, son yıllarda Mersin'in ekonomik yapısında yaşanan değişimler ve etkilerini konuştu.

Eşitlikçi Kent Planı ile kentlerin gelişimlerinin bir program altına alınacağına dikkat çeken Helün Fırat, “Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan kısa sürede Mersin’i iki kez ziyaret ederek bu kentin önemine vurgu yapmıştır. İl başkanımız Sayın Cenk Cenkcimenoğlu ve teşkilatlarımızdan kentimizde yaşanılan sıkıntılarla ilgili ayrıntılı ve sürekli raporlar alıyor buna göre uzman teşkilatlarımızla birlikte çözüm önerilerini ortaya koyuyoruz. Tarım Eylem Planının ayağını Mersin oluşturmuştu. İlerleyen süreçlerde topladığımız veriler ışığında bu kez daha farklı alanlarda eylem planlarımızı kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.

Toplantıda, MTSO Başkanı Kızıltan, Başkan Cenkcimenoglu'na Atatürk rozeti taktı.