Müzik Festivali için geri sayım | Güney Gazetesi Mersin

Müzik Festivali için geri sayım

Yerel yönetimler ve meslek odalarıyla birlikte hayat bulan Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 11 Eylül-02 Ekim 2021 tarihleri arasında Mersinlilerle 19’uncu kez buluşacak.

Müzik Festivali için geri sayım


Kurulduğu ilk yıldan bu yana, pek çok ülkeden saygın sanatçı ve müzik topluluklarını Mersinlilerle buluşturarak Mersin’in tanıtımında öncü bir rol üstlenen Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin hazırlıklarında sona gelindi.

Bu yıl perdelerini 19’uncu kez açarak sekiz etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Festival, pandemi tedbirleri çerçevesinde 11 Eylül-02 Ekim 2021 tarihleri arasında ağırlıklı olarak açık hava konser mekanlarında gerçekleşecek.

Yerli ve yabancı solist ve müzik topluluklarını Mersin’de ağırlayacak olan Festival’de, Sanat Ödülü, Kent Ödülü ve Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü, olmak üzere üç dalda ödüller de dağıtılacak.

 Geçtiğimiz festival dönemi 20’incisi gerçekleştirilen Nevit Kodallı Polifonik Korolar Şenliği ve Mersin’in tarihi ve kültürel zenginliklerini öne çıkarmak amacıyla 9’uncusu aynı dönemde gerçekleştirilen Beste Yarışması, pandemi nedeniyle gelecek festival dönemine ertelenmişt.

 

MERSİN FESTİVALİNE SAHİP ÇIKIYOR

 

Sanat Etkinlikleri Derneği’nin öncülüğünde hayat bulan Mersin Uluslararası Müzik Festivali, resmi kurumlar, yerel yönetimler, odalar, ülke temsilcilikleri, dernek ve kulüpler ve özel sektör tarafından desteklenerek 19 gün sürecek bir müzik şölenine imza atacak.

 

19. Merfest Sponsor ve Destekçileri şunlar:

Resmi Kurumlar: Kültür Bakanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Mersin Valiliği, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı, Mersin Üniversitesi, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü.

Yerel Yönetimler: Mersin Büyükşehir, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir, Mezitli, Tarsus ilçe belediyeleri. Odalar: Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin Ticaret Borsası.

Ülke Temsilcilikleri: Hollanda Ankara Büyükelçiliği.

Dernekler ve Kulüpler: İçel Sanat Kulübü, Mersin Polifonik Korolar Derneği, Mersin Liseliler Derneği. Özel Sektör ve Kişisel Sponsorluklar: Opet, MIP, Arbel Grup, Sertel Tools, Selma Yağcı.

Katkıda Bulunanlar: Derya Otomotiv, Pozcu Organik, Studio Weldone. (Haber Merkezi)