Saha personeline “kapasite geliştirme” eğitimi | Güney Gazetesi Mersin

Saha personeline “kapasite geliştirme” eğitimi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Hayata Destek Derneği öncülüğünde, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi ile Sosyal Hizmetler Dairesi iş birliğinde düzenlediği “Kapasite Geliştirme Eğitimleri”nin ilki yapıldı. 5 Ağustos’ta başlayan eğitimler haftalık periyotlar halinde yapılarak, 3 Eylül’de sona erecek. Eğitimler, Büyükşehir’in dezavantajlı vatandaşlarla temas halinde olan personeline yönelik düzenleniyor.

Saha personeline “kapasite geliştirme” eğitimi


Sosyal Hizmetler, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairelerinin sahada kadın, çocuk ve mültecilerle sürekli temas halinde olan personelinin katılım sağladığı eğitimde; Çocuk Güvenliği, Mülteci Hukuku, Temel İnsani Yardım Standartları, Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet, Psikolojik İlk Yardım gibi konular hakkında bilgiler veriliyor. Hayata Destek Derneği’nin uzman personel ve yöneticileri ile Büyükşehir’in saha personeli eğitimlerde saha deneyimlerini de paylaşıyor.

Hayata Destek Derneği’nin Kurucu Yöneticisi Leyla Özer, kuruldukları günden bu yana aktif çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Uyum Masası’nda görevli Çağan Coşkuner, programın Çocuk Koruma Eğitimi ile başladığını ve Eylül ayının ilk haftasına kadar devam edeceğini belirterek, “Bu eğitimler, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın daha çok sahada çalışan ve Mersin’de yaşayan mültecilerle sürekli temas halinde olan personellerine yönelik” diye konuştu. (Haber Merkezi)