Tarsus’ta tiyatro keyfi | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus’ta tiyatro keyfi

Tarsus Belediyesi’nin toplamda 16 gece ve 16 mahalle olarak planladığı tiyatro akşamları ilk olarak İsmetpaşa mahallesinde yüzlerce vatandaşın katılımıyla başladı.

Tarsus’ta tiyatro keyfi


Çiçek Taksi dizisi ve Maskeli Beşler filminden tanıdığımız oyuncu Cengiz Küçükayvaz ve kumpanyasının sergilediği oyun Tarsuslulara kahkaha dolu bir gece yaşattı.

Tarsus halkının tiyatroya doyacağı tiyatro akşamlarında Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu toplamda 16 mahalle olmak üzere her akşam Tarsus halkıyla buluşacak. İlk olarak İsmetpaşa Mahallesi tarihi bacanın bulunduğu meydanda Tarsus seyircisiyle buluşan oyun halkın yoğun ilgisiyle karşılandı. Yüzlerce vatandaşın kahkahalarla izlediği tiyatro etkinliği diğer günlerde de sırasıyla aynı saatte; Mithatpaşa, Altaylılar, Hacıhamzalı, Gülek, Anıt, Öğretmenler, Yeşilyurt, Yeşil, Yenice, Fahrettinpaşa, Atalar, Yeşiltepe, Şahin, Reşadiye ve Barbaros mahallelerinde devam edecek. Oyun ücretsiz sahnelenecek.

Tüm Tarsus halkını tiyatroya davet eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; “ İnsanlarımızın pandemiden soluksuz kaldığı ve yurdumuzda yangınların ciğerimizi bitirdiği şu günlerde Tarsusluların yüzünü güldüren ve şehrimize neşe olan, karanlığı aydınlığa çeviren sanatçılarımıza Tarsus’un sanat dolu kimliğiyle çok teşekkür ediyorum. Tarsus, Haşmet Zeybek’lerin, Yusuf Öz’lerin, Tarık Güvenç’lerin, Nihat’ların, Murat’ların kenti. Tarsus, sanatın, kültürün başkenti aynı zaman da tarihin başkenti. İyi ki varsınız” dedi. (Haber Merkezi)