“Seher Aslan davasında fail firar durumda” | Güney Gazetesi Mersin

“Seher Aslan davasında fail firar durumda”

Mersin’de 2 Ekim 2020 yılında yaşanan olayda, Seher Aslan daha önce birliktelik yaşadığı S.S tarafından öldürüldü. Olayla ilgili görülen davanın duruşması 26 Ekim 2021 tarihine ertelendi ve fail S.S hala yakalanmadı.

“Seher Aslan davasında fail firar durumda”


MAYSA DERYAYEVA

 

Olay, merkez Yenişehir ilçesi Batıkent Mahallesinde yaşandı. Olay günü fail S.S, gece saat 02:00’da iki arkadaşı ile Seher Aslanın yaşadığı eve zorla girerek, Seher Aslan ve iki kızını bağlayarak alıkoymuş, daha sonra Seher Aslanın komşulardan yardım istemesi üzerine S.S tarafından altı kere tabancayla ateş edilerek öldürüldü.

 

“GEREKLİ ÖNLEMLER ALINSAYDI SEHER ARAMIZDA OLACAKTI”

 

Seher Aslanın yakınlarını temsil eden Av. Berfin Söylemez davayla ilgili açıklamalarda bulundu. Av. Berfin Söylemez, “Bugün bu davanın duruşması ikincisi görüldü. Tutuklu bulunan iki sanığın tutukluluğu devam ediyor. Dava ile ilgili en büyük ihmal aksaklık S. S’in henüz yakalanamamış olması Seher Aslan'ın 30’a varan şikâyet dosyası uzaklaştırma kararları olmasına rağmen yetkili kişilerin gerekli önlemi almaması sonucu şu an Seher aramızda değil. Bizim bu davada ki amacımız ilk olarak böyle bir vahşeti işleyip elini kolunu sallayarak gezen katil S. S’in bir an önce bulunarak hak ettiği cezayı çekmesidir. Bunun yanında olaya ortak olan ve şu an tutuklu bulunan sanıklarında en az S.S kadar suçlu olduğunu onların olmasının bu olayı için S. S'in işini kolaylaştırdığını dolayısıyla onlarında gereken cezayı almalarını sağlamak olacaktır” diye konuştu.

Av. Berfin Söylemez sanıkların yakınları tarafından tehdit aldığı için mahkemede sanığın yakınları hakkında uzaklaştırma kararı aldıklarını açıkladı.