AKP’li meclis üyesi, milletvekillerini provokasyonla suçladı | Güney Gazetesi Mersin

AKP’li meclis üyesi, milletvekillerini provokasyonla suçladı

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin AKP’li üyesi Mehmet Emin Kurt, Aydıncık’taki orman yangınları sırasında ilçeye gelen bazı milletvekillerini “provokatif açıklamalar yapıp gitmekle” suçladı.

AKP’li meclis üyesi, milletvekillerini provokasyonla suçladı


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin Ağustos ayı olağan toplantısında Aydıncık ve Silifke’de yaşanan orman yangınları da gündeme geldi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yangınlar başladığı anda itfaiye başta olmak üzere tüm belediye birimlerinin seferber edildiğini belirtti.

Seçer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, orman yangınlarında Büyükşehir Belediyelerinin sorumluluklarını yerine getirmediği şeklindeki iddialarına isim vermeden yanıt verdi.

Orman Müdürlüğünün yerleşim yerlerindeki yangınlara, belediyelerin ormanlardaki yangınlara müdahale yetkisinin olmadığını ancak kurumların işbirliği yapabileceğini kaydeden Seçer, “Bizim sorumluluk alanımız olan yerleşim birimlerine yangının gelmemesi için önlemlerimizi aldık. Görevimizi yapmanın huzuru içindeyiz” dedi.

Aydıncık Belediye Başkanı Ferhat Aktan da yangın sırasında devlet ve milletin el ele verdiğini, devletin tüm olanaklarıyla vatandaşın yanında olduğunu söyledi.

HDP’li meclis üyesi Ali Tanrıverdi, orman yangınlarının Türkiye’deki ekoloji sorunlarının bir parçası olduğunu belirtirken CHP’li meclis üyesi Serhat Servet Dövenci, yanan orman alanlarının imara açılmasından endişe ettiklerini dile getirdi.

AKP’li meclis Zafer Şahin Özturan, yanan orman alanlarının imara açılmasının anayasal olarak mümkün olmadığını ileri sürdü.

AKP’li meclis üyesi Mehmet Emin Kurt da yangınlar sırasında devlet ve milletin el ele verdiğini belirterek, “Yok helikopter yokmuş, yok uçak yokmuş. Arkadaşlar helikopter inemedi ki. Saatte 80 km hızla esen bir rüzgar vardı. Bizim Toroslar uçağa uygun değil. Ama bazı milletvekilleri orada yaraları sarmak yerine provokatif açıklamalar yapıp gittiler” dedi.

Toplantıda CHP’den geçici olarak ihraç edilen Serhat Servet Dövenci’nin, Başkan Vahap Seçer’e sitemi de vardı.

Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasının yandığını hatırlatan Dövenci, validen bakanlara, TOBB başkanından milletvekillerine kadar birçok kişinin kendisini arayarak geçmiş olsun dileğini ilettiğini, Başkan Vahap Seçer’in ise kendisini aramadığını ifade etti.