Şahna’nın 93 yıllık su hasreti sona erdi | Güney Gazetesi Mersin

Şahna’nın 93 yıllık su hasreti sona erdi

MESKİ Genel Müdürlüğü, uzun yıllardır içmesuyu hasreti çeken Erdemli ilçesi Şahna Mahallesi sakinlerini içmesuyuna kavuşturdu. 93 yıldır evlerinde içmesuyu olmayan mahalle sakinleri içmesuyuna kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Şahna’nın 93 yıllık su hasreti sona erdi


Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Erdemli ilçesine bağlı Şahna Mahallesi’nde içmesuyu sorununu çözüme kavuşturuyor.

MESKİ’nin yatırım tutarı 2 milyon 276 bin lira olan içmesuyu imalatları kapsamında Üzümlü Mahallesi’nde bulunan mevcut su deposundan yapılan terfi merkezi ve yaklaşık 4,5 kilometre terfi hattı vasıtasıyla yeni yapılan 100 metreküp su deposuna içmesuyu iletiliyor. Şahna deposundan döşenen yaklaşık 11,5 kilometre şebeke hattı olmak üzere toplam 16 kilometrelik içmesuyu hattıyla mahalle sakinlerinin evlerine yeterli debide içmesuyu temin ediliyor.

 

“ŞAHNA KÖYÜNÜ ŞAHANE BİR KÖY YAPTI”

 

Şahna Mahallesi Muhtarı Cumali Toker, Başkan Seçer’e teşekkürlerini ileterek, şu ifadeleri kullandı:

 

“Bizim köyümüz 1928’de kurulmuş, 120 haneden oluşan 270 nüfuslu bir köy. Bizim daha önce şebeke suyumuz, içmesuyumuz hiç yoktu, tarihimizde hiç olmadı. Vahap Seçer Başkanımız göreve geldiği ilk günden itibaren yoğun bir çalışmayla içmesuyumuzu getirdi. Şu anda tüm köyümüzde evlerimizde içmesuyumuz var. Kendisine çok çok teşekkür ediyoruz. Sevinçliyiz, mutluyuz. Camide suyumuz olmazdı. Cuma namazına giderken evde abdestimizi alır giderdik. Mezarlıkta su yoktu, evlerde su yoktu.”

 

“100 YILLIK HASRETİMİZ BİTTİ”

 

Şahna Mahallesi sakinlerinden Nail Arı, yaşının 60’ya yaklaştığını belirterek, “Bu yılki kadar hiç mutlu olmadım. Kuraklığa rağmen Vahap Başkanımıza çok teşekkür ediyorum suyumuzu getirdi. Yoksa biz bu sene banyo yapamadığımız gibi susuz da kalacaktık. İçmesuyumuz var çok şükür. İşten geldiğimizde duşumuzu alıyoruz rahatlıkla. Önceleri su biter diye duş alamıyorduk. Hanımlar çeşmelerde su arıyorlardı, bazen bulamıyorlardı. Binlerce şükür 100 yıllık hasretimiz bitti. Başkanımız bize suyumuzu getirdi, bizi mutlu etti. Başkanımızın hizmetleri çok. Köprü yaptı Üzümlü-Tol arasına. Yolumuzun şu anda çalışması devam ediyor, asfaltlama olacak. Zaten bir memlekette yolla, su olduktan sonra her şeyi çözeriz biz” dedi.