“Türk bayrağımızı taşımak büyük bir gurur verdi” | Güney Gazetesi Mersin

“Türk bayrağımızı taşımak büyük bir gurur verdi”

Tokyo 2020 Olimpiyatlarında sırıkla atlama branşında ülkemizi temsil eden ve tarihimizde ilk kez finallere kalma başarısı gösteren Mersinli atlet Ersu Şaşma, olimpiyat dönüşü ilk kez Güney’e konuştu. Olimpiyatlarda Mersinlilerin desteğini her an hissettiğini söyleyen Şaşma, “Olimpiyatlarda finale kadar çıkıp Türk bayrağımızı taşımak büyük bir gurur verdi. İlk üç olmasa bile oraya kadar çıkıp kendimi gösterebilmek güzel bir duyguydu. Elimden gelen her şeyi yaptım. 10’uncu oldum belki ama benim için iyi bir tecrübe oldu” dedi

“Türk bayrağımızı taşımak büyük bir gurur verdi”


NİHAT ALTUNTAŞ - İBRAHİM AYDEMİR

Olimpiyat sonrasında Mersin’e dönen ve çalışmalarına ara vermeden başlayan Ersu ile Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi’nde bir araya geldik. Yeni hedefleri için sürekli kendisini geliştiren Milli atletimiz, önümüzdeki yıl yapılacak olan Avrupa ve Dünya şampiyonlarında madalya kazanmak istediğini belirtti.

 

Atletizme ilgin ne zaman başladı ya da birileri mi seni yönlendirdi?

Spora ilk olarak basketbol ile başladım. Spor Lisesi’nde Beden Eğitimi ders hocamız Alparslan hocam, benim ikiz kardeşime sırıkla atlama denettirdi. Sonrasında bana sen de idmana sen de geleceksin dedi. Sonrasında da İbrahim Halil Çömlekçi ile karşılaştım. Bu branşa da yavaş yavaş başladım ve ilgim giderek arttı. Kısacası Beden Eğitimi dersi hocamın yönlendirmesi ile başladım diyebiliriz.

 

Sonrasında Fenerbahçe’ye transfer oldun. Fenerbahçe mi seninle iletişime geçti yoksa siz mi kulüple iletişime geçtiniz?

Bu tür işleri İbrahim Halil hocamız yönetiyordu. Fenerbahçe ve diğer kulüplerle o iletişime geçiyordu. Bu yolda en büyük destekçim İbrahim Halil hocamdır.

 

Olimpiyatlara Mersin’de mi hazırlandın? Ne kadar süredir olimpiyata hazırlanıyorsun?

İlk başladığımdan beri Mersin’de hazırlanıyorum. Hedefim ilk başta tabi ki olimpiyat değildi. Yavaş yavaş hedef koyuyordum. Sonra hedef olimpiyat oldu. Olimpiyatlara da hep Mersin’de hazırlandım. İbrahim Halil hocamın verdiği idman programlarını hafiyen uyguladım. İdmanlarımı düzgün ve disiplinli bir şekilde yapınca gerisi kendiliğinden geldi.

 

 

“ELİMDEN GELEN HER ŞEYİ YAPTIM”

Ve Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda ülkeni temsil ettin. Neler hissediyorsun?

Olimpiyatlarda finale kadar çıkıp Türk bayrağımızı taşımak büyük bir gurur verdi. İlk üç olmasa bile oraya kadar çıkıp kendimi gösterebilmek güzel bir duyguydu. Elimden gelen her şeyi yaptım. 10’uncu oldum belki ama benim için iyi bir tecrübe oldu.

 

Olimpiyattaki atmosfer nasıldı?

Atmosfer aslında çok güzeldi ama seyircisiz olması eksiydi. Bunun haricinde ambiyans çok güzeldi. Dünyanın en iyileri oradaydı ve sen de artık onların arasındasın. Artık kendini göstermek hissine kapılıyorsun. Çok güzel bir ortamdı benim için. Olimpiyat havasını biraz olsa da aldım. İleride daha iyisini yapacağım inşallah.

 

“İLK OLARAK 6 METRE HEDEFİM VAR”

10’uncu bitirdin yarışmayı gayet güzel bir başarı. Belki senin hedefin daha yukarılarda yer alarak madalya kazanmaktı ama olmadı. Sonrası için kariyer planlaman nasıl?

Önümüzdeki yıl Dünya Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası var. Hedefim şu anda bu iki şampiyonaya en iyi şekilde hazırlanmak.

 

Hedef koyduğun bir rekor var mı?

Rekor olarak önce bir 6 metre hedefim var. İnşallah bu 6 metreyi atladıktan sonra dünya rekoru da gelir.

 

Örnek aldığın birisi var mı?

ABD’de Sam Kendricks adında bir sırıkçı var. Onu örnek alıyorum ve idol görüyorum.

 

“İYİ ANTRENÖRLER EŞLİĞİNDE DAHA BAŞARILI OLUNABİLİR”

Sen de genç bir sporcumuzsun. Ülkede bir sürü spora ilgi duyan ancak aile desteği olmadığı için spora giremeyen gençlerimiz var. Onlara ne gibi tavsiyelerde bulunursun?

Bu tarz duyulmamış branşlarda başlayıp sonrasında bırakanlar oluyor. Duyulmadığından ya da sonrasında sevmediğinden dolayı bırakanlar oluyor. Bu tür branşlarda iyi antrenörler eşliğinde sporcular, öğrenciler yetiştirilirse bence daha başarılı olunabilir. Tek isteğim, bir şeyi yapınca istekli olsunlar, pes etmesinler ve büyük hedefler koysunlar ki, başarılı olsunlar. İsteyince herkes her şey yapılabilir ama küçük hedeflerle olmaz. Büyük hedefler koymamız gerekiyor.

 

Bu yolda aile desteği kesinlikle şart. Öyle değil mi?

Kesinlikle evet aile desteği şart ama dışarıdan da destek olabilir. Gençlik ve Spor Bakanlığı ya da kulüpler olabilir. Ama kesinlikle bir destek şart, imkan olması lazım. Bunların içinden en büyüğü yine söylüyorum; ailenin destek vermesi gerekiyor.

 

 

“MERSİNLİLERİN HER ZAMAN YANIMDA OLDUĞUNU HİSSETTİM”

Olimpiyatlardan sonra seni arayanlar oldu mu?

Çok kişi aradı. İlk olarak Federasyon başkanımız ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu aradı. Sonrasında ailemle ve kız arkadaşımla konuştum. Hepsi tebrik etti. Hepsine teşekkür ediyorum.,

 

Son olarak Mersinlilere ve sporseverlere neler söylemek istersin?

Olimpiyatta Mersinlilerin desteğini hissettim ve aldım. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in çok fazla destekleri oldu. Mersin’in yanımda olduğunu her an hissettim. Ben hep Mersinlileri ve ülkemizi gururlandırmak istiyorum. Onların da hep bana destek vermesini istiyorum. İnşallah daha büyük yarışmalarda madalya alırsam hem benim için hem de Mersinimiz için iyi olur.