“Ciğerlerimiz yanıyor!” | Güney Gazetesi Mersin

“Ciğerlerimiz yanıyor!”

 “Ciğerlerimiz yanıyor!”


 

MHP Mersin Milletvekili Baki ŞİMŞEK; Mersin de ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde çıkan yangınlar sebebiyle yangın çıkan bölgelere giderek, vatandaşlarla bir araya geldi. Milletvekili Şimşek, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde çıkan orman yangınlarının tesadüf olmayacağını ve yangınların çıktığı saatlerdeki uydu fotoğraflarının incelenmesini ve sebep olanlara en ağır cezaların verilmesi gerektiği önemle vurguladı.

Milletvekili Şimşek, ilk olarak Tarsus Kadelli Mahallesi Dörtler mevkiinde 200 dönüm arazide çıkan orman yangının bulunduğu bölgeye gitti. Zarara uğrayan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak “Ormanları yakanlar, binlerce ağacı ve canlıyı yok edenler, kasten yangın çıkartanlar yalnızca ülkeye değil insanlık alemine ve gelecek nesillere de en büyük kötülüğü yapmaktadır” dedi.

Şimşek, Aydıncık Yenikaş’ da evleri, seraları yanan vatandaşlarla bir araya gelerek, “Devletimiz bütün imkanlarıyla vatandaşlarımızın yanındadır” dedi. Yine Aydıncık Pempecik’e giderek, vatandaşların yanında oldu.

Bozyazı ilçesine de giden Şimşek “Cansiperane mücadele eden ormancılarımızı ve vatandaşlarımızı ziyaret ettik, geçmiş olsun dileklerimizi ilettik” dedi.

Şimşek, Silifke Boğsak da çıkan yangın bölgesine de gitti. Çok şiddetli esen rüzgarın etkisiyle sadece havadan müdahale edilebilen bölgedeki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Silifke Yeşilovacık ‘a giden Şimşek, “Değerli hemşerilerim, tarihin en büyük yangınlarından biriyle karşı karşıyayız. Sabahın erken saatlerinden itibaren bölgenin tamamını Silifke’den Anamur’a kadar dolaştık. Aşırı rüzgardan dolayı aldığımız haberlere göre özellikle Yeşilovacık ve Aydıncık yerleşim yerleri tehlike altında. Bütün vatandaşlarımızı önce can güvenliklerini almaya, uyarıları ve anonsları dikkate almaya davet ediyorum. Yangına müdahale eden itfaiye görevlilerimize ve ormancılarıma Allah yardım etsin. Dualarımız sizlerle” dedi. (Haber Merkezi)