Amal’ın yürüyüşü Tarsus’ta | Güney Gazetesi Mersin

Amal’ın yürüyüşü Tarsus’ta

Amal’ın yürüyüşü Tarsus’ta


Tarsus Kent Konseyi, ailesini kaybeden çocuk mültecilerin dramına dikkat çekmek amacıyla yürütülen ve annesini arayan  9 yaşındaki bir çocuğun hikayesini anlatan uluslararası bir “Gezici Sanat ve Umut Festivali” olan “YÜRÜYÜŞ / Walk with Amal” projesinin Tarsus bölümünü organize ediyor.

The Walk – Yürüyüş belgesel projesi, Birleşik Krallık’tan Good Chance Tiyatrosu ve Güney Afrika’dan Handspring Kukla Kumpanyası’nın işbirliğiyle, Amir Nizar Zuabi’nin sanat yönetmenliğinde gerçekleştirilecek.  Projenin Türkiye yapımcılığını İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) üstlenmektedir.

Mültecilerin küresel çapta yaşadığı insani sorunlara dikkat çekmeyi hedefleyen gezici bir kültür ve sanat festivalini de içeren “Yürüyüş” belgeselinin merkezinde mülteci bir kız çocuğunu simgeleyen 3.5 metre boyundaki kukla; “Küçük Amal” yer alıyor. Ailelerinden ayrı düşmüş milyonlarca mülteci çocuğun simgesi olan Küçük Amal’ın yolculuğu, Türkiye-Suriye sınırından başlayarak Yunanistan, İtalya, İsviçre, Almanya, Belçika ve Fransa üzerinden Birleşik Krallık’a uzanacak. Küçük Amal, yol boyunca ziyaret edeceği kent, kasaba ve köylerde düzenlenecek sanat etkinlikleriyle karşılanacak. Yürüyüş belgesel projesi, ünlü sanatçıları, önemli kültür kurumlarını, toplumun farklı gruplarını ve insani yardım kuruluşlarını uluslararası çapta bir kamusal sanat etkinliğinde bir araya getirmiş olacak. 

Tarsus’taki etkinlik yarın saat 17.30’da Anıt Müzenin bahçesinde başlayacak. Suriyeli çocuğu simgeleyen kukla Abdi İpekçi Caddesi - 3403 Sokak - 3409 Sokak istikametinde yürüyerek Ulu Cami’ye gelecek.

Saat 19.00’da kukla 3409 Sokak - 3424 Sokak - Sayman Caddesi - 3417 Sokak istikametinde yürüyerek Kubatpaşa Medresesi meydanına varacak. Burada Amal’a Tarsus’un sembolü olan hediyeler verilecek. (Haber Merkezi)