Fiyat düşük, alıcı yok | Güney Gazetesi Mersin

Fiyat düşük, alıcı yok

Mersin Balıkçılar Deneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, av yasağı nedeniyle balık satışlarının düştüğüne dikkat çekti. Kurban Bayramı’yla birlikte balık tüketiminin azaldığını da belirten Polat, “Satışlarımız Kurban Bayramı ve av yasağı sebebiyle düşmüş durumda. On veya on beş gün sonra satışların yükseleceğini düşünüyoruz” diye görüş bildirdi.

Fiyat düşük, alıcı yok


MAYSA DERYAYEVA

 

Av yasağının devam ettiğine dikkat çeken Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Balık Pazarı’nda buna rağmen taze balıkların bulunduğuna dikkat çekti. Polat, “Şu an av mevsimine kapalı normalde Haziran itibariyle yasağa girdik. 1 Eylül ve 15 Eylül arasında balık av yasağı kalkıyor. Yalnız yasak olmasına rağmen taze balıklarımız var. Sardalye, Çupra, Mercan, Kalamar, Karides gibi çeşitlerimiz var. Normal sezona göre biraz çeşidimiz azalıyor yoksa taze ve günlük balıklarımız yılın on iki ayı var. Özellikle sardalye omega 3 açısından çok zengin bir balıktır. Pandemi döneminde biz halkımıza balık yemelerini tavsiye ediyoruz. Bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecek balıktır” dedi.

 

Türkiye geneline göre balık fiyatlarının düşük olduğunu söyleyen Polat, “Türkiye geneline göre Mersin’de balık çok daha ucuz. Sardalye 10 ve 15 TL arasında fiyata satılıyor. Çiftlik balıklarında fiyat biraz yüksek bunun nedeni bu balıkların fiyatları bizim elimizde değil. Çiftlik balıkları tekelleşmiş durumda bunun önünü alamıyoruz. Çiftlik balıkların fiyatları 20 TL iken 40 TL’ye yükseldi. Satışlarımız Kurban Bayramı dolayısıyla biraz düşük. On veya on beş gün sonra satışların yükseleceğini düşünüyoruz”

 

“MÜSİLAJ SORUNUMUZ YOK”

 

Mersin’de son zamanlarda görüldüğü iddia edilen müsilaj tehlikesine de değinen Polat, “ “Diğer denizlere göre Akdeniz denizi temizdir. Müsilaj sorunumuz yoktur. Marmara’da balık çıkmadığından biz Akdeniz’den balıkları zararına gönderiyoruz” diye konuştu.

 

 

“ET ÜRÜNLERİNDE FİYATLAR AYNI AMA İNSANLARDA ALIM GÜCÜ YOK”

50 yıldır sakatatçılık yapan ve bununla birlikte pandemi döneminde işlerinin azaldığına dikkat çeken Kemal Çındar, “Pandemi döneminde işlerimiz kötüydü. Kurban Bayramı bitti ama iki üç ay iş olacağını düşünmüyorum. İnsanlar kurbanlıklarını kesti ve insanların evinde etleri var. Satışlarımızda bir değişiklik olmadı. Et ürünlerinde fiyatlar aynı ama insanlarda alım gücü yok. Bir insan çalışmıyorsa, evine ekmek nasıl götürecek. Normal bir insanın yaşam kalitesi her gün bir kademe aşağıya düşüyor. Normalde 6-7 tane eleman dükkânda çalışırken, pandemi sebebiyle tek eleman kaldı. Olan yine elemanlara oluyor” dedi.