100 milyonluk bahçe kaderine terk edildi | Güney Gazetesi Mersin

100 milyonluk bahçe kaderine terk edildi

Mersin Millet Bahçesinin deniz kıyısındaki ikinci etabını merak edip gidenler gördükleri manzara karşısında şoke oluyor.

100 milyonluk bahçe kaderine terk edildi


 

Bir ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Mersin Millet Bahçesinin ikinci etabının hali vatandaşları isyan ettirdi. Vatandaşlar çöplük haline dönen, hiçbir bakımın ve denetimin olmadığı parka sahip çıkılmasını istiyor.
Çöplük alanına dönüşen parkta, herhangi bir güvenlik önleminin alınmamasıyla birlikte can kurtaranın da olmaması tepkilere neden oldu. Çoğunluklu küçük çocukların denize girdiği parkta, boğulma tehlikesine karşı herhangi bir önlem alınmıyor. 
100 milyon TL harcanan Millet Bahçesi’nin 1 ay içinde bu hale gelmesine tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerin derhal Millet Bahçesine sahip çıkmaları yönünde çağrıda bulunuyor. 

“PARK PERİŞAN HALDE”

Adana’dan tatil için Mersin’e gelen Ziya Çakır isimli vatandaş, Millet Bahçesinin berbat durumda olduğunu belirterek, “Parkta güvenlik yok, zabıta da yok. Cankurtaran da yok. Denizde çoğu zaman küçük çocuklar oluyor. Hayatları tehlikeye giriyor. Bununla birlikte büyük bir temizlik sıkıntısı var. Zaten kullananların çoğu Suriyeli. Kullanmasını da bilmiyorlar. Ben buranın durumundan ciddi anlamda şikayetçiyim. Yetkililer derhal buraya el atmalı. Sahil şu anda perişan halde” dedi.