“TAKIMI İNŞALLAH YENİ SEZONDA HAKETTİĞİ LİGE ÇIKARACAĞIZ” | Güney Gazetesi Mersin

“TAKIMI İNŞALLAH YENİ SEZONDA HAKETTİĞİ LİGE ÇIKARACAĞIZ”

“TAKIMI İNŞALLAH YENİ SEZONDA HAKETTİĞİ LİGE ÇIKARACAĞIZ”


 

NİHAT ALTUNTAŞ

 

Misli.com 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden İçel İdman Yurdu’nun yeni teknik direktörü Cem Kavçak, yeni sezon öncesi tesislerde basını ağırladı. Yeni sezon ve transfer çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Kavçak, Muhammet İldiz anlaşmaya varıldığını ve birkaç önemli isimle daha transfer görüşmelerinin sürdüğünü belirtti.

Misli.com 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden İçel İdman Yurdu, yeni sezon öncesi takımın başına Cem Kavçak’ı getirdi. Mersin’e gelerek yeni sezon öncesi çalışmalarına başlayan genç teknik direktör tesislerde basını ağırladı. Sezon öncesi kamp çalışmaları, transfer görüşmeleri ve sezon hakkında değerlendirmelerde bulunan Kavçak, “Mersin gibi köklü bir kulübe geldiğimin farkındayım. Taraftarı çok ateşli ve istekli bir taraftar. Takımlarını inşallah yeni sezonda hakettiği lige çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

 

“YÖNETİMLE İSTİŞARE EDEREK TRANSFER ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

 

Transfer çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Kavçak, “Buraya ilk geldiğimizde oyuncularımızı belirledik. 45 gün önce buraya geldik ve 30-35 oyuncu aradık. Tek tek arayıp fiyat aldık hepsinden. Tabi fiyatlar 600-700 binlerde uçuyor. Biraz durulduk ve beklemeye geçtik. Fiyatları uygun olan ve bizim belirlediğimiz oyuncular vardı, onlarla anlaşmaya gidiyoruz. Benim belirlediğim oyuncular yönetimin de ekonomisine uyuyorsa almaya çalışıyoruz. Yönetimle istişare ederek transfer çalışmalarına devam ediyoruz. Bu kulüp gelmeden önce de araştırdık, verebileceği fiyatları vadediyor ve ödüyor. Bir kanat ve bir forvet olmak üzere şimdilik hücum hattına transfer yapmaya çalışıyoruz. Daha sonra diğer mevkilerin alternatiflerine bakacağız. Böylece bu sürece devam edeceğiz” diye konuştu.

3. Lig’de bir takımın yüksek maliyetli oyuncular almaması gerektiğini vurgulayan Kavçak, “Burası 3. Lig ya. Her oyuncuya 500-600 binler verilemez, verilmemeli. Allah korusun 2-3 hafta sonra oyuncu sakatlansa o parayı çöpe atabilirsin. Bunlara hiç gerek yok. Şu an takımı yeni kuruyoruz. Geçen yıl ki çoğu oyuncu takımdan ayrıldı” dedi.

 

“BU SENE ANTRENÖR TAKIMI İZLEYECEKSİNİZ”

 

Yeni sezonda Mersinli taraftarların antrenör takımı izleyeceklerini vurgulayan Kavçak, “Ben oyuncular arasında fark olduğuna inanmıyorum. Ben çalıştığım oyuncu grubundan maksimum verim almaya çalışıyorum. Bunu yaparken takım içindeki rekabeti, takımın bütünlüğünü ve birlikteliğini oluşturmaya çalışıyorum. Siz bu sene antrenör takımı izleyeceksiniz. Ben aldığım oyuncuya sonra çıkıp ben bunu istemedim demem” ifadelerini kullandı.

Kulübe gelmeden önce camianın ve taraftarın büyüklüğünü bilerek geldiğinin altını çizen Kavçak, “Ben Adana Demirspor - Mersin İdman Yurdu maçlarını çok iyi bilirim. Bu nedenle hedefim çok büyük. Benim de hedeflerim çok büyük. Bu hedeflerimi de bu takımla gerçekleştirmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 

“BU LİGİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

 

3. Lig çok iyi bildiğini belirten Kavçak, “Bu ligi çok iyi biliyoruz. Mücadele gücünün çok yüksek olduğunu biliyoruz. Maç maç oyuncuların performanslarının ve psikolojilerinin değiştiğini biliyoruz. Şu takım yapılanmamız ile biz bu işin altından kalkarız diye düşünüyoruz” dedi.

Genç teknik direktör İçel İdman Yurdu’nda oynayacak futbolcuların defans arkasına koşu yapabilecek ve ayakları sağlam pas yapan bir futbolcu ekibinden oluşacağını söyledi. Kavçak, “Biz şu anda yönetimle birlikte üst liglerde oynayan, gelecek vadeden, hızlı ve iyi pas yapabilen oyuncuları takıma katmayı amaçlıyoruz. Hedefimiz takıma fayda sağlayacak iyi oyuncuları kulübe kazandırmak” diye konuştu.

 

“MUHAMMED İLDİZ İLE ANLAŞTIK”

 

Genç teknik direktör son olarak Elazığspor’da forma giyen Muhammed İldiz ile anlaştıklarının da müjdesini verdi. Kavçak, Muğdat Çelik ile ilgilendiklerini ancak transferin zor olabileceğinin altını çizdi.