Önce Baro Platformu çoğunluğu aldı | Güney Gazetesi Mersin

Önce Baro Platformu çoğunluğu aldı

Mersin Barosu Başkanlığı seçimlerinde ipi göğüsleyen isim Gazi Özdemir oldu ancak 10 kişilik yönetim kurulunun 7’si, Gazi Özdemir’in listesinden değil, Önce Baro platformunun listesinden yönetime girmeyi başladı. Önce Baro Platformu, disiplin, denetleme kurulu ve üst kurul delegeliklerinde de Gazi Özdemir’in listesini deldi.

Önce Baro Platformu çoğunluğu aldı


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin Barosu Başkanlığına Gazi Özdemir’in seçildiği seçimlerde yönetim kurulu üyeliğine seçilen Kazım Yüksel, Murat Akın ve Rauf Sina Aycan, Gazi Özdemir’in listesinden seçildi.

Önce Baro Platformunun önseçim sonuçları gereğince Bilgin Yeşilboğaz ile hareket eden Onur İslim, Fahrettin Gürsoy, M.Habib Ekmekçi, Ece Kovan Demirtaş, , Hatice Us, , Bilgehan Yaşa, Adnan Günbay da yönetim kuruluna girdi. Böylece yönetim kurulunda sayısal çoğunluğu Önce Baro Platformu aldı.

Önce Baro Platformunun önseçiminden çıkan Rafet Özer, Ulaş Yılmaz ve H. Erdem Kahraman Disiplin Kurulu üyeliğine seçilirken  kurul diğer üyeleri Ertan Uzunoğlu ve Kamil Ekinci oldu.

Denetleme Kurulu üyeliklerine Mert Gözü, Nermin Özge Böke ve Önce Baro Platformunun önseçiminden çıkan Elçin Özkan seçildi.

Türkiye Barolar Birliği Delegesi olarak Gazi Özdemir’in listesinden Şenol Yücesoy seçilirken Önce Baro Platformundan Levent Demir ve Fatma Demircioğlu da üst kurul delegeliğine seçildi.

Eski başkanlardan, AKP Mersin milletvekili aday adayı Ali Er’in desteğini alan Gazi Özdemir başkanlığa seçildi ancak yönetim kurulunda çoğunluğu alamadı.