“İhanetler unutulmaz” | Güney Gazetesi Mersin

“İhanetler unutulmaz”

Hafta sonunda yapılan Mersin Barosu Başkanlığı seçimlerini 17 oy farkıyla kaybeden ve görevi rakibi Gazi Özdemir’e bırakan Bilgin Yeşilboğaz, seçim sürecinde ihanete uğradığını ima ederek “Siyasi ahlakı, ilkeyi, inancı, duruşu bırakıp, kişisel hırs ve ikbalları için ülkenin ve kentin değerlerine ihanet edenlerle de karşılaştık. Seçimler kaybedilir- kazanılır. Ancak ihanetler unutulmaz” dedi.

“İhanetler unutulmaz”


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin Barosu Başkanlığı görevini 3 yıldır sürdüren Bilgin Yeşişlboğaz, son genel kurulda rakibi Gazi Özdemir karşısında seçimi kaybetti.

Bilgin Yeşilboğaz, seçime ilişkin değerlendirmesinde meslektaşlarına ve Mersin kamuoyuna teşekkür etti, isim vermeden bazı isimleri ihanet içinde olmakla suçladı.

Yeşilboğaz, “Mersin Baromuzun hukuka aykırı olarak ertelenen seçimlerini nihayet yaptık. 11 Temmuz 2021 tarihinde yapılan Baro Başkanlığı seçimini 17 oy farkla kaybettik. Ancak neredeyse tüm kurullarda Önce Baro Platformu adaylarımız çoğunlukla yer almıştır” dedi.

 

“BARONUN ÇITASI DÜŞÜRÜLMEMELİ”

 

27 yıllık meslek yaşamımın neredeyse tamamını Mersin Barosu’nda farklı görevlerde geçirdiğini anlatan Yeşilboğaz, “Mersin Barosunun kadim geleneği olan, hukukun üstünlüğü, cumhuriyet, demokrasi, insan hakları, hayvan hakları, çevre hakkı, kadın ve çocuk hakları mücadelesinde yaptığı çalışmalarda ve mücadelede baromuzu hak ettiği yere getirdik. Türkiye de adından en çok söz edilen, sözüne, fikrine itibar edilen bir Mersin Barosu yarattık. Mersin Barosunun bu çıtasının düşürülmemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

“VERİLEN ZARAR KİŞİLERLE SINIRLI DEĞİL”

 

Olağanüstü bir 3 yıl geçirdiklerini belirten Bilgin Yeşilboğaz şunları söyledi:

“Mersin’in hizmetinde olan bir baro bıraktık. Kentin her sorununda çözüme, mücadeleye katkı sunan, öncülük eden bir baro bıraktık. Ekip arkadaşlarım, seçim ekibimiz, önce baro platformu üyesi arkadaşlarımız, merkez ilçe ve diğer ilçelerimizdeki görünmez kahramanlarımız meslektaşlarım, bizler ve baromuz için bu süreçte çok emek sarfettiler, özveriyle büyük bir sorumluluk üstlendiler. Hepsine emeklerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ederim. Meslektaşlarımız ile çok güzel , çıkarsız dostluklar, ilişkiler kurduk. Bir aile olabilmeyi başardık. Birbirimize inandık, güvendik. Aynı yakınlıkta durmayı başardık. Maalesef Mersin Barosu seçimleri, Türkiye’nin sonucu en çok merak edilen seçimi oldu. Siyasi ahlakı, ilkeyi, inancı, duruşu bırakıp, kişisel hırs ve ikbalları için ülkenin ve kentin değerlerine ihanet edenlerle de karşılaştık. Seçimler kaybedilir- kazanılır. Ancak ihanetler unutulmaz. Verilen zararlar maalesef kişilerle sınırlı kalmıyor. Bu aynı zamanda ülkemizin neden bu halde olduğunun sorgulanması gereken en büyük sorunu ve gerçeğidir. Bunlarla yüzleşilmez, hesaplaşılmazsa bu kervan böyle yürümeye devam eder. Seçim sonuçları nedeni ile kırgın ve kızgın değilim. Yaptığım hizmetleri ve verdiğim emeği sadece mesleğim, meslektaşlarım için, hukukun üstünlüğü, adalet, bağımsız yargı, ülkemizin demokrasisi ve insan haklarına inandığım için, ideallerim için yaptım. Yapmaya da devam edeceğim. Hepinize bir kez daha destekleriniz ve dostluklarınız için teşekkür ediyorum. Mücadeleyi aynı kararlılıkla sizlerle birlikte sürdüreceğime söz veriyorum.”