İçel İdman Yurdu’nda açıklama | Güney Gazetesi Mersin

İçel İdman Yurdu’nda açıklama

İçel İdman Yurdu Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklama ile Mersin İdman Yurdu Aş isminin Mersin İdman Yurdu yöneticileri tarafından TFF’yi arayarak reddedilmesi gerektiği tenkitlerinde bulunduklarını iddia etti.

 İçel İdman Yurdu’nda açıklama


 

NİHAT ALTUNTAŞ

Kulüp tarafından yayınlanan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Mersin'i futbolda temsil eden Kulübümüzün, şehirde futbola ilginin minimum seviyelere düştüğü, hatta neredeyse unutulduğu bir iklimde sorumluluk alarak Kulübümüzü Süper Amatör Lig'de devralıp, doğru ve yerinde plan, proje ve uygulamalarla kısa zaman içerisinde 3. Lige taşımış ve bu ligdeki ilk yılımızda Play-Off oynamış olup şampiyonluğa çok yaklaştığımız bir dönemi geride bırakmış bulunmaktayız.

Bu çalışmalarımızın sürdürülebilir başarılara ulaşması ve şehrimizin takımının hakettiği üst liglere çıkması amacıyla hiçbir fedakarlıktan kaçmayarak yoğun çaba sarfetmekteyiz.

Bu bağlamda; Futbolda şehrimizin simgesi olmuş ve taraftarımızın gönlünde önemli bir yere sahip "MERSİN İDMAN YURDU" adının yaşatılması yönündeki taraftarımızın ve şehir dinamiklerinin yoğun istek ve talepleri, ayrıca Yönetim Kurulumuzun bu konudaki isteği, üzerimizde bu şanlı ismin yaşatılması ile ilgili ciddi misyon ve sorumluluk yüklemektedir.

Kulübümüz isim tescili ile ilgili gerekli hazırlık çalışmalarını tamamlamış ve Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde süreç devam etmektedir.

Bizlerin bu yoğun çaba ve gayretlerine ve onurlu mücadelemize karşılık maalesef süreci baltalamaya yönelik çalışmaların olduğunu; Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü Derneği’nden bazı yöneticilerin Türkiye Futbol Federasyonu'nu sık sık arayıp taciz ederek "MERSİN İDMAN YURDU “A.Ş.” isim tescili talebimizin reddedilmesi gerektiği, isim tescili yapıldığı taktirde süreci yargıya taşıyacaklarına yönelik tenkitlerde bulunduklarını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız.

Süreci baltalamaya yönelik tüm bu çabalar, Mersin futboluna değer katmak ve şanlı "MERSİN İDMAN YURDU" adını yaşatmak ve hakkettiği değere kavuşturma yönündeki azim ve kararlılığımızı arttırmaktadır.”