Millet Bahçesi için “hülle” benzetmesi | Güney Gazetesi Mersin

Millet Bahçesi için “hülle” benzetmesi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, TOKİ tarafından yaptırılan Millet Bahçesinin önce Akdeniz Belediyesinin şirketine, ardından Öğretmenevi Müdürlüğüne devredilmesiyle ilgili planı “hülle” olarak niteledi. Başkan Seçer, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a, “İhtiyacınız varsa yardımcı olalım. Ama hülleye meclisi niye alet ediyorsunuz” diye seslendi. 

Millet Bahçesi için   “hülle” benzetmesi


ABİDİN YAĞMUR

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısında CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak arasında Millet Bahçesi tartışması yaşandı. Mustafa Gültak, Millet Bahçesi işletmesini önce belediyenin şirketine alacaklarını, bunun ardından Öğretmenevine devredeceklerini belirterek bu işlemler için şirketin sermayesinin 10 milyon lira artırılması gerektiğini, ancak CHP ve HDP gruplarının buna ret verdiğini söyledi.   “BU HÜLLEDİR”   Gültak’ın bu sözleri üzerine değerlendirmelerde bulunan Vahap Seçer ise şunları söyledi: “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhur İttifakına mensup bir belediye başkanı olsaydı Millet Bahçesi Öğretmenevine mi verilirdi böyle hülleyle. Bu hülledir. Bunları söylemeyin bana da söyletmeyin. Şirkette sermaye artırımı yapacağım. Yap. Biz konuşalım arkadaşlarla. Tahakküm kuramayız mecliste. Ama otururuz rica ederiz. İhtiyacınız varsa yardımcı olalım. Ama hülleye meclisi niye alet ediyorsunuz. Öğretmenevi. Ya Öğretmenevinin işi mi Millet Bahçesi. Bu Büyükşehir’in işi. O şekilde teşkilatlanması var. Buyurun Akdeniz Belediyesi yapsın bakalım, kolay mı? Atatürk Parkı, Kültür Park bize tahsisli değil. Efemdim engelleme yokmuş. Oralarda ihaleye çıkacağım çıkamıyorum, fendim engelleme yok diyorlar.  İller Bankasından bitüm için teminat mektubu alamadım. Her ay 6 milyon para ödüyorum. Sizler de benden yol istiyorsunuz.”    

 

“KEŞKE SAVAŞ OLMASAYDI DA BU PARALAR DA GELMESEYDİ”    

 

  Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde Akdeniz Belediye Başkanı Gültak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer arasında yaşanan bir diğer tartışma da Avrupa Birliği ve Fransız Kalkınma Ajansının Mersin’deki 3 altyapı projesi için 39 milyon avro hibe desteği sağlaması oldu. Seçer,  “Geçtiğimiz salı günü Ankara’da İller Bankası ve Yerel Yöntemler Alt Finansman anlaşmasında bulunduk. Burada üç önemli proje için protokolü imza altına aldık. Bu projeler birincisi Mezitli’yi ilgilendiriyor. Deniz, Hürriyet, Tece, Seymenli, Cumhuriyet, İstiklal, Esen bağlar, Anayurt, Eski Mezitli, Viranşehir, Merkez, Şahintepesi, Davultepe,75’nci yıl, Akdeniz, Çamlıca, Kuyuluk, Çankaya, Kale, Menderes, Yenimahalle, Fatih, Atatürk mahallelerinin yararlanacağı Mezitli içme suyu projesi hayata geçirilmesi için Avrupa Birliğinin Türkiye’deki Mülteciler için mali yardım programı FRİT 2kapsamında finansman anlaşmasını imzaladık” dedi. Seçer’in konuşmasının ardından söz alan Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Seçer’in sözünü ettiği protokol töreninde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın da olduğunu gösteren bir fotoğrafı meclis üyelerine gösterdi. Gültak, “Hani hükümet sizi engelliyordu” diye sordu. Gültak ayrıca, söz konusu hibelerin kendi çabasıyla Mersin’e geldiğini iddia etti.  

 

“CANI CEHENNEME BU PARANIN”     

 

Bunun üzerine söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer şunları söyledi: “Sanki bu kredi hükümetin bize sağladığı krediymiş gibi engellemeyi ortaya attınız. Bizim aldığımız Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile ilgili bir durum değil. Hükümetin ya da İller Bankasının yönlendirmesiyle de gelmiyor bu kredi. Fransız Kalkınma Ajansı, Avrupa Birliği fonlarından buralara aktarılan paralar. Nedir bunun nedeni? Diyor ki sende Suriyeli yaşıyor. Keşke bu savaş olmasaydı, insanlar yerini terk etmeseydi de bu paralar gelmeseydi. Buyursunlar orada barışı tesis etsinler bu Avrupalı dostlarımız. Hükümet eden sizleriniz. Bu süreci başlatın. Orada barış, huzur getirin kimsenin sizden Avrupa Birliğinden sizden para istediği filan yok. Canı cehenneme FRİT 2’nin. İnsanlar ölmesin, insanlar vatanlarından olmasın biz zaten kendi kaynaklarımızla Mersin’e yatırım yapıyoruz. Ama benim resmi nüfusum 1 milyon 870 bin. Bu nüfus üzerinden kaynak geliyor. Buna ilaveten 230 bin kayıtlı, bir o kadar da kayıtsız Suriyeli misafire hizmet et diyorlar. Sanki ulufe dağıtır gibi. Yine de sağ olun. Ama alan başka satan başka. Bu çalışmalar ta 2011’den geliyor. Sayın Gültak’a 3 proje için mi devreye girdiniz dedim evet dedi. Oysa Mezitli çok daha önceden başlamış. 2 milyar 700 milyon liralık Frit 2 hibesi var. Bunun 1 milyar 771 milyonunu Gaziantep ve Konya alıyor. Geri kalan 938 milyon lirayı Mersin, Adana, Hatay alıyor. Dikkatinize sunarım. 919 bin misafir Hatay, Adana, Mersin’de var. 545 bin Maraş ve Antep’te var. Birinin kişi başına düşen yatırım miktarı 3220 lira. Bizlerin de hissesine düşen 1020 lira. Bunu Avrupa Birliği belirliyor. Dolayısıyla geçmişten bugüne katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.