“Turizm yatırımcılarını bekliyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Turizm yatırımcılarını bekliyoruz”

Toroslar Belediye Meclisi, temmuz ayı toplantısını Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleştirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığınca Mersin ili dahilinde ilan edilen turizm merkezlerinin yatırıma açılmasına öncülük etmek, bölgede turizmi çeşitlendirmek ve gelişimi için öncü olmak amacıyla Mersin Ticaret ve Sanayi Odasının girişimleriyle Mersin Turizm ve Yatırım Anonim Şirketi unvanıyla kurulacak olan şirkete, Toroslar Belediyesinin ortak olması konusunda Başkan Yılmaz’a yetki verilmesine ilişkin teklif de görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

“Turizm yatırımcılarını bekliyoruz”


Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Alt Yapı Hizmet Birliğinin (METAB) başkanı da olan Yılmaz, kentte turizmin gelişmesi için Mersin'deki yatırımcıların, kurum ve kuruluşların da bu sürecin içinde olmasını önemsediklerini söyledi. Yılmaz, “Mersinimizde önemli turizm bölgeleri var. METAB olarak da bu bölgelerin imar planı süreçlerini takip ediyoruz. Mersin Valiliğimizin himayesinde bu bölgelere yatırım yapılması konusunda bir girişim var. Mersin'deki yatırımcılarımızın bir araya gelerek yatırım yapmaları düşüncesiyle bir dizi çalışma ve toplantı yapıldı. Bu çalışmalara diğer belediye başkanlarımızla birlikte biz de katıldık. Turizmin gelişmesi için kentimize dışarıdan yatırımcının gelmesini istiyor ve destekliyoruz. Mersin'deki yatırımcıların, kurum ve kuruluşların da bu sürecin içinde olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Toroslar ilçesi 3. Etap, 4. Etap, Kuzey Kent Girişi 5. Etap, 8. Etap ve 9. Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına ilişkin tüm komisyonların ortak raporu da görüşülerek, komisyonlara bir ay ek süre verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. (Haber Merkezi)