Mersin, güneş panelleriyle aydınlanacak | Güney Gazetesi Mersin

Mersin, güneş panelleriyle aydınlanacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi, güneş kenti Mersin’de güneş enerjisine yönelerek, ulaşımdan hizmet yapılarına kadar farklı alanlarda güneş enerjisinden faydalanıyor. Pilot bölge olarak Güven Park’taki tuvaletler, akıllı duraklar ve 5 Mahalle Mutfağı’na kurulan güneş panelleri ile çalışmalara başlayan Mersin Büyükşehir, ilçelerde de güneş enerji santrali kurmayı planlıyor.

Mersin, güneş panelleriyle aydınlanacak


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde gerçekleştirdiği çalışmalarla, Mersin’de yenilenebilir, temiz enerji kaynağı olan güneş enerjisinden en iyi şekilde faydalanmak için güneş panellerini hizmet yapılarına kurmaya başladı. Pilot bölge olarak Güven Park’taki tuvaletler ve 5 Mahalle Mutfağı’na kurulan güneş panelleri ile çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde de güneş enerji santrali kurmayı planlıyor. Kurulan güneş panelleri sayesinde vatandaşın hizmetine açılan yapılar, kendi ürettiği elektriği kendi tüketiyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’ye ait bina ve yapılarda güneş panellerinin yaygınlaştırılması ile fatura giderlerinde önemli ölçüde tasarruf edilmesi hedefleniyor. Güneş enerjisinin yaygınlaştırılmasıyla vatandaşlarda temiz ve yenilenebilir enerji farkındalığı yaratılması amaçlanıyor.

 

“GÜVEN PARK’TA PİLOT BÖLGE OLARAK BAŞLATTIK”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Enerji İşleri Şube Müdürlüğü’nde görevli Enerji Sistemleri Mühendisi Merve Kaya, güneş kenti olan Mersin’de güneş potansiyelini değerlendirmek için bulunan her alanı güneş panelleri ile elektrik üretmek için kullandıklarını ifade ederek, “Bu alanda yaptığımız birçok proje mevcut. Mesela şu an bulunduğumuz Güven Park’ta pilot bölge olarak başlattık. Tuvaletlerimizin üzerine güneş panelleri kurduk. Aydınlatmaları buradan sağlıyoruz. Hiçbir fatura, hiçbir abonelik olmadan kendi ürettiği elektriği kendi tüketiyor. Onun dışında Mahalle Mutfaklarımız da aynı sistemle çalışıyor. 3’er adet panel koyduk oralara. Buralarda da aynı şekilde hiçbir abonelik ve fatura olmaksızın kendi ürettiği elektriği kendisi tüketiyor” dedi. (Haber Merkezi9