“Sivas için adalet talebinden asla vazgeçmeyeceğiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Sivas için adalet talebinden asla vazgeçmeyeceğiz”

“Sivas için adalet talebinden asla vazgeçmeyeceğiz”


ZELİHA ÖZİPEK

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay’ın Madımak (Sivas) Katliamı’nın yıldönümü nedeniyle yayınladığı basın bildirisi yayınladı.

Aktay, bildirisinde şu ifadelere yer verdi:

“Madımak (Sivas) yakın tarihte pek çok örneğini yaşadığımız siyasal katliamların, insanlık suçlarının simgesidir. İktidarını korumak için ülkeyi bir yangın yerine çevirmeye hazır olanların kirli ve karanlık yüzlerini gösterir Madımak.

2 Temmuz’un bu toplumda yarattığı tahribat, tam bir yüzleşme ve gerçek bir adaletle giderilebilir ancak. O nedenle,  “Sivas için adalet” talebinden asla vazgeçmeyeceğiz.

Yeni Madımaklar için zemin hazırlayanlar, fırsat kollayanlar, güçlerini ayrıştırma ve kutuplaştırma siyasetinden alıyorlar. Onlara bu fırsatı vermeyeceğiz.  Birliğimizden, kardeşliğimizden, insanlığımızdan asla vaz geçmeyeceğiz. “İncinsen de incitme” demeye devam edeceğiz. Çünkü insanlıktan çıkmışların yaktığı bu yangın ancak böyle söner.

İnsanlığa dair tüm değerlerin yok edilmek istendiği Madımak’ta, hepimizin içini yakan o yangın yerinde, her şeye rağmen insan kalarak, onurlarıyla hakka yürüyen tüm dostlarımızı sevgiyle, saygıyla, rahmetle anıyorum.  Onlar bizim canlarımızdır.”