"Müzik, evrensel bir kavram” | Güney Gazetesi Mersin

"Müzik, evrensel bir kavram”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’e Değer Katanlar Kurulunun (MEDEKA) alt kurulları ile bir araya geldiği toplantıda, "Müzik belki de kullanabileceğiniz en değerli enstrüman, evrensel bir kavram” dedi.




MEDEKA’nın kent belleği, fotoğraf, müzik, plastik sanatlar ve arkeoloji-turizm kurulları ile bir araya gelen Seçer, kurulların planladıkları işler hakkında bilgi alarak üyelerle fikir alışverişinde bulundu. Seçer, kurul üyelerinin her birinin kentin değerini artıracak, alanında çok önemli çalışmalar yürüttüğünü ifade etti. Seçer, kurulların önemini, “Mersin’i her alanda layık olduğu yere getirmek için önemli bir fırsat diye düşünüyorum” sözleriyle anlattı.

 

“MÜZİK BELKİ DE KULLANABİLECEĞİNİZ EN DEĞERLİ ENSTRÜMAN, EVRENSEL BİR KAVRAM”

 

Müziğin gönül birliği oluşturduğunu kaydeden Seçer, “Müzik belki de kullanabileceğiniz en değerli enstrüman. Evrensel bir kavram müzik. Yaptığı iş de aslında çok evrensel. Yani her renkten insanları bir araya müzik vasıtasıyla getirebiliyorsunuz. Örneğin burada bir topluluk konser verdiğinde Akdeniz ilçesinden de Tarsus'tan da Anamur'dan da kırmızı renkli olan da mavi renkli olan da ya da siyasi görüş farklılıklarına bakılmaksızın insanlar bir arada oturup aynı hazla o dinletiyi dinleyebiliyor, izleyebiliyor. Bu da kentin toplumsal dokusuna önemli bir katkı sağlıyor. Huzuru, barışı, birliği, beraberliği sağlıyor” ifadelerini kullandı.

 

“27 AY BİZİM ASLINDA 127 AYIN ENERJİSİ VE ÇALIŞMASIYLA OLUŞTU”

 

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak sürdürdükleri çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Yapımı devam eden bisiklet yollarının arttığının gözlenmesinin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Seçer, “Hakikaten demek ki bir şeyler yapınca bunlar görülüyor. Yönetime geldiğimiz günden bugüne kadar 27 aylık bir süre geçti. Bu 27 ay bizim aslında bir 127 ayın enerjisi ve çalışmasıyla oluştu. Bunu tüm samimiyetimle samimiyetinize sığınarak söylüyorum. Bu konuyu da abartmadan söylemeye çalışıyorum ama bu bir realite. İyi işler yapmaya devam edeceğiz. Evet bisiklet yolları gerçekten arttı. Özel spesifik projeler de çalışıyoruz. Bisiklet Ulaşım Master Planı yapıyoruz. Bunlar çok değerli şeyler. Yani bugüne kadar düşünülmemiş. Peyzaj Master Planı yapıyoruz. Bugüne kadar bunlar düşünülmemiş. Çalakalem, el yordamıyla günü kurtarmak için işler yapmıyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)