TMMOB: Baro seçimlerinde taraf değiliz | Güney Gazetesi Mersin

TMMOB: Baro seçimlerinde taraf değiliz

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Seyfettin Atar, “Üyelerin son sözü söyleyeceği ve çoğunluğun desteğini alan adayın başkan olacağı ne Mersin Barosu seçimlerinde ne de başka bir seçimde herhangi bir adaydan yana taraf olmamızın etik olmayacağını, demokratik yollarla seçilerek gelmiş tüm kurum ve kuruluşların başkanlarına ve üyelerine saygı duyacağımızı belirtmek isteriz” dedi.

TMMOB: Baro seçimlerinde taraf değiliz


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Seyfettin Atar, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan Mersin Barosu seçimleri ile ilgili mevcut Mersin Barosu Başkanı’nı meslek odaları olarak destekledikleri yönünde kamuoyuna yansıyan bazı haberler üzerine basın açıklaması yaptı.

Atar, “Kamuoyunda Meslek Odaları olarak bilinen kısa adı TMMOB olan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 1954 yılında 6235 sayılı yasa ile kurulmuş kamu kuruluşu niteliğinde meslek örgütüdür. Mesleki, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda ülkemizdeki mühendisleri ve mimarları temsil etmek, onların hak ve çıkarlarını halkımızın çıkarları temelinde korumak ve geliştirmek, mesleki, sosyal ve kültürel gelişmelerini sağlamak ve mesleki birikimlerini toplum yararına kullanmalarının zeminini yaratmaktır. Bu amaçla mesleki alanlarıyla ilgili gelişmelerin ve politikaların sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel boyutlarını derinlemesine kavramak, yorumlamak ve toplumu bilgilendirmek olup, bu politikaların toplum yararına düzenlenmesi için öneriler geliştirmek ve bunların hayata geçirilmesi için mücadele etmek ve bunların gereği olarak en genel anlamda bağımsız ve demokratik bir Türkiye’nin yaratılması yönündeki çalışmalarını bütünsel bir anlayışla ve etkinleştirerek sürdürmek kararlılığındadır” diye konuştu.

Demokrasiye inancı tam ve adalete susamış meslek odaları olduklarını ifade eden Atar, “Üyelerin son sözü söyleyeceği ve çoğunluğun desteğini alan adayın başkan olacağı ne Mersin Barosu seçimlerinde ne de başka bir seçimde herhangi bir adaydan yana taraf olmamızın etik olmayacağı, demokratik yollarla seçilerek gelmiş tüm kurum ve kuruluşların başkanlarına ve üyelerinin demokratik kararlarına dün olduğu gibi, bugün ve yarın da saygı duyacağımızı belirtmek isteriz. Bizler TMMOB’ye bağlı odalar doğayı, tarımı, çevre ve canlı sağlığını önceleyen ve kamu yararı gözeten adayların kazanması temennisiyle çağdaş, demokratik bir Mersin Barosu beklentisi içerisinde olduğumuzu kamuoyuna saygıyla sunarız” dedi. (Haber Merkezi)