Semihi Vural okurlarıyla buluştu | Güney Gazetesi Mersin

Semihi Vural okurlarıyla buluştu

Mimar ve yazar Semihi Vural’ın “Anamur’dan Tarsus’a Mersin”, “Korykos Kızkalesi ve yakın çevre örenleri”, “Şinasi Develi” adlı kitapları İçel Sanat Kulübünde düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

Semihi Vural okurlarıyla buluştu


ZELİHA ÖZİPEK

Yazar Semihi Vural’ın yeni çıkan “Anamur’dan Tarsus’a Mersin”, “Korykos Kızkalesi ve yakın çevre örenleri”, “Şinasi Develi” adlı kitaplarının tanıtımı yapıldı. İçel Sanat Kulübünde gerçekleştirilen tanıtıma Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Sayın Bedrettin Gündeş’in de aralarında olduğu çok sayıda kitapsever katıldı.

İçel Sanat Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mecit Baskın, “Pandemi sonrasında şartlar bizi karşılıklı görüşebilmemizi, iletişim kurabilmemizi mümkün hale getirmeye başladı.  Umarım daha iyi günlerde birlikte oluruz.  Bugün sevgili Semihi abimizin, kurucu başkanımızın üç yeni kitabı çıktı. Bu kitapları tanıtmak amacıyla bir araya geldik. Bugünü paylaşmak için bir aradayız. Bu kitapların basılmasını sağlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer’e ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Sayın Bedrettin Güneş’e teşekkür ederiz. Semihi abimiz Mersin’e geldiğinde gerçek Mersinli olduğunu hissettirdi.  Hep derdi Mersin’in tarihi değerleriydi. Buna yönelik çok büyük miktarda eser ortaya çıkardı. Uzun emeklerle ve sabırla bu kitaplar bugün okuyucusuna ulaştı. Onun için sevgili Semih’i başkanımızı yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Kitapların tanıtımını yapan Baskın, “‘Anamur’dan Tarsus’a Mersin’ kitabı Selçuklar ve Karamanoğullarına hakkında yazılmış kitap olmakla, kitabın editörlüğünü Ziya Aydın üstlendi. Kitabın yayına hazırlanması İsa Toksöz’e, kitabın kapak tasarımı Tolga Şenkal’a, kitabın kapak fotoğrafı Mustafa Eser’ e ait. “Anamur’dan Tarsus’a Mersin” kitabının kapak fotoğrafında Tarsus Ulu Cami görseli kullanıldı. Bu kitaba katkıda bulunan Mustafa Eser, Aydın Selim, Mehmet Poker, Tuncay Özben’e teşekkür ediyoruz” dedi.

“Şinasi Develi” kitabının tanıtımını yapan Baskın, “Bu kitapta aramızdan ayrılan merhum Şinasi Develinin arkada bıraktığı çok değerli bilgi ve belgeler araştırılarak yazıldı. Kitabın araştırmasını sevgili Meriç Alkan ile sevgili Semihi Vural birlikte yaptılar. Kitabının hazırlanmasını İsa Toksöz üstlendi. Kitapta kullanılan fotoğraflar rahmetli Şinasi Develi arşivinden hazırlandı. Danışmanlık konusunda Selami Gedik destek verdi” dedi. 

Baskın, “Korykos Kızkalesi ve yakın çevre örenleri” kitabın editörü Ziya Aydın’a, yayına hazırlayan İsa Toksöz’e, fotoğraflar için Bülent Aktaş’a, Basın Koordinatörü Ayşe Soysal’a teşekkür ederiz” dedi.

 

“İÇEL SANAT KULÜBÜ BENİM ÇOCUĞUM”

 

Yazar Semihi Vural, etkinlikte şunu söyledi: “İçel Sanat Kulübü benim çocuğum, babam hem de sevgilim. Bülent’le Ankara’ya gittiğimizde Bülent Mersin fotoğraflarını sergiledi. Bende Mersin hakkında bilebildiğim kadar bir şey söyledim. Ben bu kitapları yol arkadaşlarımla birlikte yapıp ortaya koyuyorum. Mersin’in havasında, damarında, suyunda tuzunda bir şey var. Biz bu çalışmalarda fotoğraflarla, yazılarla, insanlarıyla Mersin’i bir araya getirmeye çalışıyoruz. Kimin var bir arada üç kitabı birlikte çıkarılmış. Ben çok şanslıyım. Mersin Semihi Vuralı bir marka yaptı. Emeğe geçen ve buraya gelen herkese teşekkür ediyorum”

 

 

YAZARIN BİYOGRAFİSİ

 

Semihi Vural 1942 yılında İstanbul’da doğdu. Tatbiki Güzel sanatlar Yüksek okulu, Yüksek İç Mimarlık alanından mezun olan Vural, 1963-1976 TRT İstanbul, Trabzon, Çukurova Radyolarında çalıştı. 1976b yılında Mersin’e taşınan Vural, Mersin Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Yazar, 2002 yılında Mersin Üniversitesi’nden emekli oldu. Vural, Mersin’in kültür ve sanat yaşamında; İçel Sanat Kulübü Kurucu Başkanı, Mersin Kültür Merkezi Derneği Kurucu Üyesi, Çekül Vakfı Mersin Temsilcisi, Vali Danışmanı, Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Proje Yönetmeni, Mersin Uluslararası Müzik Festivali Kurucu Üyesi, İçel Sanat Kulübü Bülten/Dergi Yönetmeni ve dergi eki kitapçıkları yayına hazırlık ve çeşitli bilimsel, kültürel projelerde proje sorumlusu olarak yer aldı. Çeşitli yayın organlarında yazılar yazdı.