YSK’ye gireceklere son uyarılar | Güney Gazetesi Mersin

YSK’ye gireceklere son uyarılar

ÖSYM Başkanlığı yarın yapılacak TYT ve Pazar günü yapılacak AYT sınavına katılacak adayların saat 10.00’dan sonra sınav binasına alınmayacağını duyurdu. Adayların, olası aksilik ve gecikmeleri de göz önüne alarak en geç 09.15’te sınavın yapılacağı okul binasında olması uzmanlarca öneriliyor.

YSK’ye gireceklere son uyarılar


ZELİHA ÖZİPEK

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu yarın başlıyor. Adaylar cumartesi ve Pazar günü yapılacak iki ayrı oturumla geleceklerini belirleyecek sınava girecek. Türkiye genelinde 2 milyon 600 bini aşkın aday sınava girecek. 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavının, salgınla mücadele tedbirleri ve güvenlik önlemleri açısından en uygun koşullarda gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

İçişleri Bakanlığının genelgesi gereğince, Valiler ve Kaymakamlar tarafından 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavın sessiz ve huzurlu ortamda gerçekleşmesi için gerekli olan tedbirler milli eğitim müdürlükleri, kolluk kuvvetler, yerel yönetimler ve ilgili diğer kurum/kuruluşlarla koordinasyon sağlanarak alınacak.

Sınava girecek olan adayların sınav esnasında dikkatlerinin dağılmasına sebep olabilecek gereksiz korna çalınma ve diğer gürültülü faaliyetlerin engellenmesi için kolluk birimlerince önlem alınacak.  Kamuoyuna sınav süresi boyunca gürültü yapılmaması konusunda farkındalığı artıracak çalışmalara ağırlık verilecek.

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı hakkında ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan duyura göre;   2021-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. 2020-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) için adaylar saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.