“1 ton kokain hangi adrese gidiyordu?” | Güney Gazetesi Mersin

“1 ton kokain hangi adrese gidiyordu?”

HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Mersin Limanı’nda 1 ton kokain ele geçirilmesiyle ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

“1 ton kokain hangi adrese gidiyordu?”


Kurtulan önergesinde,  “Son günlerde Türkiye’deki limanların da adının sıklıkla geçtiği kokain ticareti ve rotasına yönelik iddialar ve iddialarda bahsi geçen kokain miktarı rekor seviyelere ulaşmıştır. Adı geçen Mersin Limanı tonlarca kokainin varış noktası olarak açıklanmakla birlikte, geçtiğimiz günlerde de Türkiye tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonunun yapıldığı liman olarak açıklanmıştır” ifadelerini kullandı.

Fatma Kurtulan, Bakan Soylu’ya şu soruları yöneltti:

“16 Haziran 2021 tarihinde Ekvador'dan Mersin Limanı'na getirilen muz yüklü konteynerlerde yakalanan toplam 1 ton 300 kilo kokainin Türkiye’deki alıcısı kimdir? Konteynerlerin belgelerinde teslim edilecek kişi/şirketin kamuoyuna açıklanmamasının gerekçesi nedir? Başlatılan soruşturmada gözaltına alınanlar kimlerdir? Gözaltına alınanların bağlantıda bulunduğu kişiler kimlerdir? İzmir limanına geleceği iddia edilen 4.9 ton kokain ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır? 5 ton kokainin nereden geleceği ve İzmir’de kim tarafından teslim alınacağı açığa çıkarılmış mıdır? Teslim alacak kişi/şirket hakkında soruşturma/inceleme başlatılmış mıdır? Son durağı Mersin olan gemide 616 paket kokainin Panama’da yakalandığı haberleri sonrası başlatılan bir soruşturma var mıdır? Başlatıldıysa, bahsi geçen kokainin Türkiye’deki alıcısı kimdir?” (Haber Merkezi)