İçel Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Düzenlendi | Güney Gazetesi Mersin

İçel Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Düzenlendi

15 Haziran Salı günü, COVID-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafe gözetilerek Üniversitemiz Amfi Tiyatrosu’nda düzenlendi.Törene, İçel Sağlık Yüksekokulu Müdürü ve Mersin ÜniversitesiHemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu,Mersin Üniversitesi Hastanesi Baş Hemşiresi Gülümser Lağap, İçel Sağlık Yüksekokulu Öğretim Elemanları, idari personeli, öğrencilerimiz ve sınırlı sayıdaki velileri katıldı.

İçel Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Düzenlendi


Mezun öğrencileri, ülkemizin her yerinde gururla kendilerinden aldıkları meşaleyi taşıyacaklarına inandığını ifade eden İçel Sağlık Yüksekokulu Müdürü ve Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu; “Artık hepiniz meslektaşımızsınız ve bizden aldığınız meşaleyi ülkemizin her yerine taşıyacaksınız. Bu okuldan mezun olduğunuz için gurur duymalısınız. Pandemi nedeniyle çok uzun süre sizlerden ayrı kaldık ama bu süreçte elimizden geldiğince sizleri yetiştirmeye çalıştık. Sizler de bu pandemi sürecinde mesleğinizin önemini eminim ki daha iyi anlamışsınızdır. Mezunlarımızın çalıştığı hiçbir yerden negatif bir geri bildirim almadık. Sizlerden de almayacağımıza eminiz. Kapımız size her zaman açık, istediğiniz zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz. Hepinize bundan sonraki yaşantınızda başarılar diliyorum, yolunuz açık olsun” ifadelerini kullandı.

 

2020-2021 eğitim öğretim dönemi mezunları adına konuşan Büşranur Sarı ise; Mersin Üniversitesi mezunu olmaktan gurur duyduklarını ve üzerlerinde emekleri olan tüm öğretim elemanları ve ailelere teşekkürlerini iletti.

 

Büşranur Sarı; ”4 yıl önce bu eğitim yolcuğuna başlarken, mezun olacağımız günün hayali ile yola çıkmıştık. Şimdi ise hayalimiz gerçek oldu, mezun oluyoruz. Çok mutluyuz ama içimiz bir nebze de olsa buruk, çünkü değerli anıları paylaştığımız üniversitemizden, fakültemizden ve arkadaşlarımızdan ayrılıyoruz. Fakültemize, hocalarımıza ve üniversitemizin eşsiz kampüsüne veda etsek de biliyoruz ki bizim için yeni bir başlangıca doğru adım atıyoruz. Mersin Üniversitesinden mezun olmaktan dolayı çok gururluyum. İnanıyorum ki fakültemizin bize sağlamış olduğu nitelikli eğitimle, pandemi sürecinde önemi bir kez daha ortaya çıkan mesleğimizi, başarılı bir şekilde icra edeceğiz. Yaşamın başladığı yerden, son bulduğu ana kadar ki her yerde olan biz hemşireler, insanlara dokunmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Konuşmaların ardından, dönem birincisi Büşranur Sarı ve dönem ikincisi Ümran Tokmak’a temsili diploma ve plaketleri İçel Sağlık Yüksekokulu Müdürümüz ve Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu tarafından takdim edildi.

 

Daha sonrasında, Öğretim Elemanları  tarafından mezun öğrencilere temsili diplomalarının sırayla verildiği tören; Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Meryem Türkan Işık tarafından öğrencilere hemşirelik yemini okutulmasıyla devam etti.

 

Hemşirelik yeminlerini okuyan ve mezuniyet heyecanını yaşayan öğrencileri keplerini atması ve Onuncu Yıl Marşı’nın okunmasıyla mezuniyet töreni sona erdi.(Haber Merkezi)