Güney Kore’den bile açıklama geldi, belediyeden açıklama gelmedi | Güney Gazetesi Mersin

Güney Kore’den bile açıklama geldi, belediyeden açıklama gelmedi

Günlerdir sosyal medyada linç edilen, hakaretlere uğrayan şişman boksör heykelinin sahibi Koreli sanatçı Kim Won Geun, sosyal medyada hesabından Mersin’de heykeli yaparken çekilmiş fotoğraflarını paylaştı. Koreli sanatçı, heykelin merhum boksör Sinan Şamil Sam’ı ya da bir başka boksörü temsil etmediğini söyledi.

Güney Kore’den bile açıklama geldi, belediyeden açıklama gelmedi


ABİDİN YAĞMUR

 

2012 yılında düzenlenen Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumu kapsamında, kendine özgü bir figür olan şişman boksör heykelini yontan Koreli sanatçı Won Geun’un eseriyle ilgili sosyal medyada başlayan tartışmalar sürüyor. Heykeli “ucube” olarak niteleyen, sanatçısına hakaret eden çok sayıda sosyal medya kullanıcısının yanı sıra heykelin merhum boksör Sinan Şamil Sam’ı, hatta Ata Demirer’in Berlin Kaplanı filmindeki karakteri sembolize ettiğini yazan gazeteciler de var. Cüneyt Özdemir, Nihat Genç, Ahmet Hakan’ın da aralarında olduğu çok sayıda gazeteci de bu yanlış bilgi dolayısıyla esere ve sanatçısına hakaret etti.

Eserin sahibi Won Geun, sosyal medya hesabından Mersin’de heykeli yaptığı günlerde çekilmiş fotoğraflar paylaştı ve “Türkiye’de şu anda pek çok insan, heykelin bir Türk boksörü sembolize ettiğine dair asılsız haberlere maruz kalıyor. Heykeli birini sembol göstererek yapmadım” ifadelerini kullandı.

Koreli boksörün konuya açıklık getirdi ancak heykelin sahibi konusundaki Mersin Büyükşehir Belediyesinden bu konuda bir açıklama gelmedi. Gazetemize ulaşan Mersinli tanınmış bir sanatçı, “Mersin Büyükşehir Belediyesinin bu esere ve diğer eserlere sahip çıkması gerekiyor. Yalan yanlış bilgilerle eserin ve sanatçısının linç edilmesine izin verilmemeli” dedi.