Mersin İdman Yurdu A.Ş için harekete geçildi | Güney Gazetesi Mersin

Mersin İdman Yurdu A.Ş için harekete geçildi

İçel İdman Yurdu, Türkiye Futbol Federasyonuna kulüp isminin “Mersin İdman Yurdu A.Ş” olarak kabul edilmesi yönündeki ilk adımını attı.

Mersin İdman Yurdu A.Ş için harekete geçildi


NİHAT ALTUNTAŞ

 

İçel İdman Yurdu, konuyla ilgili yayınladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Mersin'in simgesi ve gururu, Türk futbolunun efsanesi, 100 yıllık çınarımız Mersin İdman Yurdu, tarihinin en kötü dönemlerini yaşamış ve sahipsizliğin getirdiği etkiyle kaderine terk edilmiştir.

Bunun sonucunda maalesef ki en dip noktada bulunmaktadır. Yönetim kurulumuzu ve taraftarlarımızı derinden acıtan bu duruma duyarsız ve sessiz kalmamak adına, kulüp başkanımız Sayın Metin Saltık öncülüğündeki yönetim kurulumuz; Mersin İdman Yurdu adını yaşatmak ve eski görkemli günlerine kavuşturmak amacıyla çalışmalarına başlamıştır. Kamuoyunda bildiği üzere, Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre Mersin İdman Yurdu A.Ş. kurulmuştur. Bu sürecin devamında TFF nezdinde de Mersin İdman Yurdu A.Ş. isminin tescili için girişimlere başlanmış olup; başvuru süreci devam etmektedir.

Bu kararlılıkla hareket edip yoğun çaba sarf etmemize karşılık, maalesef daha başvuru aşamasında olan süreci baltalamaya, engellemeye çalışan anlayışların olduğunu üzülerek görüyoruz. Gün Mersin İdman Yurdu sevdası etrafında kenetlenip omuz omuza mücadele etme günüdür. Tüm Mersin dinamiklerinin yanımızda olup, bu onurlu mücadeleye omuz verme zamanıdır. Bu duygu ve düşüncelerle yanımızda olan taraftarlarımıza ve sürece katkıda bulunan herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz. Süreç ile ilgili tüm gelişmeleri resmi sayfamızdan bilgilendirmeye devam edeceğiz.”