Deniz kaplumbağaları için sahil temizliği | Güney Gazetesi Mersin

Deniz kaplumbağaları için sahil temizliği

Erdemli Deniz ve Orman Okulu öğrencileri sahil temizliği yaptı, deniz kaplumbağalarının üreme alanına uyarıcı levhalar çaktı

Deniz kaplumbağaları için sahil temizliği


Erdemli’de bulunan deniz ve orman okulu öğrencileri Mersin'deki 5 deniz kaplumbağası üreme alanından biri olan Alata sahillerinde çevre temizliği yaptı, ardından da deniz kaplumbağası üreme alanlarına uyarıcı levhalar bıraktı.

Erdemli Deniz ve Orman Okulu ile Erdemli Belediyesi tarafından deniz kaplumbağalarının üreme alanlarının temizlenmesi projesi kapsamında ilçe sahillerinde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Caretta caretta ve yeşil deniz kaplumbağalarının (Chelonia mydas) üreme alanı olan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü sahilinde öğrenciler temizlik yaptı. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Cengiz Türkay, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte deniz kaplumbağası yuvaları çevrelenip işaretlendi, sahile uyarıcı levhalar çakıldı.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için çocuklarla birlikte sahilde çevre temizliği yapıp, üremek üzere gelen Yeşil Deniz Kaplumbağaları (Chelonia mydas)’ların yuvalarına işaretleme yaptıklarını ve uyarıcı levhalar çaktıklarını söyledi. (Haber Merkezi)