“Park sorunu bitene kadar parkomat devam etmeli” | Güney Gazetesi Mersin

“Park sorunu bitene kadar parkomat devam etmeli”

Seçer’in esnaf parkomata sahip çıkmadı sözlerine çarsı esnafından cevap geldi.

“Park sorunu bitene kadar  parkomat devam etmeli”


NİHAT ALTUNTAŞ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in esnaf parkomatlara sahip çıkmadı yönündeki açıklamalarına Mersin Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Bekir Algüllü’den cevap geldi. Parkomat sisteminin devam etmesi gerektiğini söyleyen Algüllü, “Parkomatın gelmesiyle birlikte yıllardır çarşıya uğramayan müşteriler yavaş yavaş gelmeye başladı. Bu anlamda parkomatın devam etmesini talep ediyoruz” dedi.

Esnafın parkomatlara sahip çıkmadığı yönünde açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e çarsı esnafından cevap geldi. Mersin Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Bekir Algüllü, parkomat sistemi sayesinde esnafın az da olsa pandemi sürecinde nefes aldığını söyledi. Algüllü, “Bizler çarşı esnaflarımız olarak Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer seçildikten sonra kendisine hayırlı olsun ziyaretine gittiğimizde çarşı esnaflarımızın sorunlarından bahsederken bu parkomat konusuna ısrarla değinmiştik. Bununla birlikte Mersin’de park sorununun çözülene kadar bu parkomat uygulamasının getirilmesini talep etmiştik. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konu gündeme geldi ve bu konuda bize anlayış gösterdiler ve Başkan Seçer, park sorunu çözülene kadar esnafın bir anlamda nefes alması için parkomatı devreye soktu. Parkomatın gelmesiyle birlikte yıllardır çarşıya uğramayan müşteriler yavaş yavaş gelmeye başladı. Tabi pandemiyle birlikte esnafımız çok yıprandı ve büyük sorunlar yaşadı. Bunları da aşmaya çalışıyoruz. Bu anlamda parkomatın devam etmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

 

“ESNAF İÇİN PARKOMAT ÇOK ÖNEMLİ”

 

Algüllü, “Eğer bizim çarsı esnaflarımızdan kaynaklı parkomatın işleyişiyle ilgili bir sıkıntı olursa veya vatandaşın çalışanlara karşı fiziki bir müdahalesi olursa çarşı esnafları olarak bu anlamda yardımcı olmaya sonuna kadar varız. Yeter ki karşılıklı istişare olsun, yetkililer bizi anlık olarak arayabilsinler ve bu anlamda tüm çarşı esnaf dernekleri olarak iş birliğine varız. Parkomat konusu şu anda Mersin çarsı esnafları için hayati derecede önem taşıyor. Mutlaka park sorunu çözülene kadar devam etmesini ısrarla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’den ve meclisimizden talep ediyoruz. Esnaf bu süreçte bir yandan pandeminin getirdiği sağlık sorunlarıyla uğraşırken bir yandan ayakta durma mücadelesi veriyor, birikmiş borçlarıyla uğraşıyor. Yaz sezonuna tam olarak girilmemişken ve yasakların da tam olarak kaldırılması söz konusu değilken bu anlamda park sorunu çözülene kadar parkomat sistemini devam ettirmemiz esnaf açısından bir nebze de olsa olumlu olacaktır” diye sözlerini tamamladı.

 

“Hiç olmazsa komple yolumuz boş olur”

 

İstiklal Caddesi’nde döner dükkanı işleten Ramazan Aydın Keleş isimli vatandaş ise parkomatlarla ilgili şu yorumda bulundu:

“Normal şartlarda parkomat çok yararlıydı ama biz esnaf olarak bu parkomatların mı para vereceğiz yoksa pandemi döneminde para mı kazanacağız? Zaten doğru düzgün bir şey kazanamıyoruz. Bir de parkomat ücretleri veriyoruz. Parkomat olmadığı zamanda da trafik şube gelip burada ceza yazıyor. O zaman bu parkları komple kaldırsınlar hiç park edilmesin buraya daha sağlıklı olur. Hiç olmazsa komple yolumuz bomboş olur. Dükkanın önünden yürüyen vatandaşlar çok olur.”