Gazi’de son viraj dönüldü | Güney Gazetesi Mersin

Gazi’de son viraj dönüldü

Gazi’de son viraj dönüldü


NİHAT ALTUNTAŞ

Türk yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu'na sayılı günler kala prova yarışlar olan ve aynı zamanda Gazi’nin favorilerinin de belli olacağı G1/D Kısrak Koşusu ve G2/ Sait Akson Koşusu, İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda koşuldu. Kısrak Koşusunu jokeyi Halis Karataş ile start alan İllüzyon kazanırken, Sait Akson Koşusunu jokeyi Gökhan Kocakaya ile Real Runner kazandı.

 

KISRAK KOŞUSU'NDA ZAFER İLLÜZYON'UN OLDU

 

Türk yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu'na sayılı günler kala 3 yaşlı dişi safkan İngiliz taylarının en önemli sınavları arasında yer alan G1/D Kısrak Koşusu, 6 Haziran Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 66. kez gerçekleştirildi. İstanbul'da günün en önemli yarışında jokeyi Halis Karataş ile start alan İllüzyon (Kaneko - Nikiniki / Sri Pekan) pistten zaferle ayrılan safkan oldu. Ahmet Kurt'un sahibi ve yetiştiricisi olduğu, Atakan Şıvgın'ın antrene ettiği doru dişi tay, kariyerinin sekizinci startında tamamı Grup olmak üzere toplamdaki dördüncü galibiyetini elde etti.

 

REAL RUNNER BEN DE BURADAYIM DİYOR

 

Birbirinden önemli mücadelelerin yer aldığı 6 Haziran Pazar günü İstanbul programında Kurucu TJK kurucu üyesi merhum Sait Akson adına gerçekleştirilen G2 yarış, İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda saat 16.30'da koşuldu.

3 yaşlı erkek safkan İngiliz taylarının Gazi provalarından olan bu önemli yarış, 2200 metre mesafe üzerinden çim pistte koşuldu.

Melis Kurtel Emin'in sahibi olduğu Real Runner (Invincible Son - Baklava / Cape Cross) jokeyi Gökhan Kocakaya idaresinde 2.15.09'luk dereceyle kazandı. Moz.Org.San.Tic.A.Ş. yetiştirmesi, Cuma Demir'in antrenörlüğünü üstlendiği al erkek tay, bugün elde ettiği birincilikle birlikte kariyerinin üçüncü Grup koşu zaferini, toplamdaki ise dördüncü birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

BU ATA DİKKAT!

Gazi Koşusu yolundaki en önemli virajlardan biri olan Mehmet Akif Ersoy Koşusu, 8 safkanın katılımıyla 2200 metre çim pistte koşulmuştu. Sanem Kahraman’ın sahibi, Fedai Kahraman’ın da yetiştiricisi olduğu Burgas (King David - Thisbe / Yavuzstar) jokeyi Ahmet Çelik idaresinde sergilediği başarılı performansıyla galibiyete uzandı. Rahat bir şekilde yarışı kazanan Burgas, Gazi Koşusunun en önemli favorileri arasında gösterilmeye başlandı. Ahmet Çelik ise Türk atçılığının derbisi olan Gazi KoşusunU bir kez daha kazanırsa üst üste 6 kez Gaziyi kazanmış olacak.